Male korkgulv?

Hei du! Du som bare havnet innpå her fordi du googlet ordene male og korkgulv. Du lurer på om det går an å male korkgulv, men det spørsmålet var det neimen ikke lett å få svar på.

Trust me, I know! Jeg letet selv etter den samme informasjonen for et par måneder siden. Jeg googlet og googlet, men jeg fikk liksom ikke noe ordentlig svar av mr. Google.

Så jeg gjorde min egen forskning, og det viste seg at JA, det går an å male korkgulv. Det var ikke vanskelig heller. Tok meg maks 1,5 timer totalt i arbeidstid. Hvis du regner med tørketiden tok det myyyye lenger tid! Malingen jeg brukte skulle nemlig ha 8 timers tørketid mellom strøkene. Zzzzzzz...

Men jeg var flink pike og ventet de 8 timene jeg. Når jeg først skulle finne ut av dette en gang for alle skulle jeg iallefall gjøre det ordentlig!

Nå er det noen uker siden jeg malte gulvet. Det har vært gjennom mange runder med støvsugeren, et par runder med moppen, tråkking med og uten sko, litt vannsøl og en krakk som har blitt dradd frem og tilbake fra under vasken. Og det ser fortsatt like bra ut. Så jeg vil si at forsøket er avsluttet og at jeg kan konkludere med at det går helt fint å male korkgulv. Så hvis du har et gyselig stygt korkgulv - ikke nøl med å male det. Du gjør deg selv og alle som noensinne kommer til å komme på besøk til deg en kjempestor tjeneste for det blir 100 ganger finere! Nå skal det sies at dette er ord fra en som virkelig hater korkgulv etter å ha levd med det på "lilledoen" i to år.


Slik så badet ut før vi flyttet hit. Legg spesielt merke til de matchende blå detaljene og ikke minst det gyselige gulvet

SONY DSC

Hvis du er spesielt interessert kan du under lese nøyaktig hva jeg gjorde og hvilken maling jeg brukte. Dette er til deg, kjære tilfeldige leser som datt innom her fra google. 

Jeg brukte:
- Trestjerners gulvmaling (1 liter til 3 strøk på 3 kvadratmeter gulv)
- salmiakk
- rulle og pensel
- maskeringstape
- fint sandpapir

Jeg pusset først lett over gulvet med pussepapir. Dette fant jeg ut i ettertid at ikke er nødvendig. Deretter støvsugde jeg gulvet før jeg vasket nøye med salmiakkvann. Lot det tørke godt. Da gulvet var tørt tapet jeg med maskeringstape nederst på listene og rundt toalettet. Malte ett strøk, lot det tørke i 8 timer og gjentok to ganger til. Jeg ser at jeg med fordel kunne ha sparklet i glipene mellom korkflisene, men det er grenser for hvor mye jeg gidder å gjøre ut av et gulv som vi har planer om å skifte ut om noen år uansett...

Værsågod!

 

5 kommentarer

Heidi

06.08.2016 kl.21:24

Hei! Hvordan har korkgulvet ditt oppført seg? Sprekker?brukte du grunning?

Veronika

06.08.2016 kl.23:37

Fortsatt ingen sprekker eller flassing :) ser likt ut som da det var nymalt. Jeg brukte ikke grunning. Bare pusset med fint sandpapir, støvsugde og vasket med salmiakkvann :)

Tone

21.03.2017 kl.20:53

Hei!

Nå ramlet jeg tilfeldigvis innom her fordi jeg googlet: male korkgulv 😉 Lurer på hvordan det har gått med gulvet ditt? Har det holdt seg fint?

Veronika

02.04.2017 kl.22:04

Hei :) Det ser fortsatt helt fint ut :)

karen syversætre

28.06.2017 kl.18:10

var det PVC-belagte korkfliser du malte?

Veronika

28.06.2017 kl.23:58

Det vet jeg dessverre ikke. Det var gamle korkfliser fra 1993. Vi flyttet inn i huset for noen år siden, så jeg vet ikke noe om typen korkflis.

Skriv en ny kommentar

Veronika

Veronika

28, Bergen

Matglad mamma til to. Startet en matblogg på blogspot for noen år siden, men flyttet den til blogg.no i 2015. Da bloggen flyttet ble den også nokså forandret. Holy macaroni er ikke lenger en ren matblogg, men en mammablogg med glimt fra vår hverdag, matoppskrifter, syoppskrifter og DIY-prosjekter. Jeg blir veldig glad hvis du følger meg, og enda gladere hvis du legger igjen en kommentar :) holymacaroniblogg på instagram kontakt: holymacaroniblogg(krøllalfa)gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits