"Hvordan ble jeg" - oppfølgingsspørsmål

Vi satt og kikket i fotoboken fra året Ludvik ble født. Dagen før hadde han spurt om hvordan han ble til.

"Om natten den 15. oktober 2012 kjente mamma at jeg var klar for å komme ut. Det var tre dager før min planlagte ankomst. Kl 06:30 kjørte to spente kommende foreldre til sykehuset. Jeg lå fortsatt inne i magen til mamma og ventet på å få komme ut. Når vi kom til sykehuset fikk mamma og pappa den fineste fødestuen, også var det bare å vente og vente og vente... Endelig kl. 13:25 kom jeg ut, og da så jeg litt blå og rar ut, men mamma og pappa syntes jeg var helt perfekt. Jeg var 49 cm lang, veide 3550 g og hadde ti fingre og ti tær. Mamma og pappa bestemte seg fort for at jeg skulle hete Ludvik " leste jeg.

"Men hvordan kom jeg meg ut?" spurte han med store øyne.

Vi hadde enda ikke snakket om hva vi skulle og ikke skulle fortelle, så nok en gang måtte jeg kjøpe meg litt tenketid.

"Hvordan du kom deg ut av magen? Hvordan tror du da?" spurte jeg.

Skulle jeg gå for storken, si helt enkelt at jeg hjalp ham ut slik jeg har sagt tidligere eller skulle jeg fortelle ham hvordan det faktisk skjedde en høstmorgen for snart fire år siden. Jeg bestemte meg for sistnevnte.

"Nei, altså... du kom ut her nede ved tissen min" så jeg og pekte.

Øynene ble om mulig enda større.

"Men da måtte du ta vekk litt av huden også kom det litt blod også måtte du ta huden på igjen etterpå"

"Nja, ikke akkurat" svarte jeg, og nok en gang lurte jeg på hvor mye det er nødvendig å fortelle en treåring. Skal jo ikke skremme vannet av ham heller... "Nei, hullet blir større det, sånn at det er plass til babyen. Også krymper det igjen etterpå"

I dag kom spørsmålet om hvem som hadde laget meg og pappa, hvem som hadde laget bestemor og bestefar og farmor og farfar, så nå er vi virkelig i gang med de store spørsmålene her. Jeg lurer på hva det neste blir :)


Les også "Fredagspizza og et uunngåelig spørsmål"

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Veronika

Veronika

27, Bergen

Matglad mamma til to. Startet en matblogg på blogspot for noen år siden, men flyttet den til blogg.no i 2015. Da bloggen flyttet ble den også nokså forandret. Holy macaroni er ikke lenger en ren matblogg, men en mammablogg med glimt fra vår hverdag, matoppskrifter, syoppskrifter og DIY-prosjekter. Jeg blir veldig glad hvis du følger meg, og enda gladere hvis du legger igjen en kommentar :) holymacaroniblogg på instagram kontakt: holymacaroniblogg(krøllalfa)gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits