Fredagspizza og et uunngåelig spørsmål

Samtalen fløt fint mens Ludvik, Pernille og jeg satt og koste oss med fredagspizzaen.

SONY DSC

Oppskriften kommer lenger ned i innlegget. Vi snakket om når alle i huset var født og ellers litt løst og fast.

"Jeg er født i 1989, pappa er født i 1988, du er født i 2012 og Pernille er født i 2015" sa jeg.

"Er jeg født lengre enn pappa?"

"Nei, pappa ble født før deg"

"Hvorfor kunne ikke jeg bli født før pappa"

"Nei, det hadde ikke gått an. Hvis ikke pappa hadde vært født kunne vi ikke ha laget deg"

"Men hvordan ble jeg?"

"Hva mener du" spurte jeg for å kjøpe meg litt tenke tid selv om jeg forstod veldig godt hva han mente.

"Har vi snakket om dette? Skal hva skal jeg si? Hva ville Svein Åge ha sagt? Har vi snakket om hva vi skulle si når han spurte om dette?"  Tenkte jeg mens Ludvik spurte igjen.

"Hvordan ble jeg? Hvordan gjorde dere for at jeg skulle bli?"

Jeg bestemte meg for å ta en light-versjon og svarte:

"Vi tok noe fra pappa og noe fra mamma og blandet det sammen inni mamma. Nesten som en deig. Også ble den deigen til deg. Men du måtte ligge inni magen min i nesten et helt år før du kunne komme ut"

"Og da var jeg en baby"

"Ja, da var du en baby. Helt hjelpeløs"

"Sant Pernille kom etter meg"

"Ja, vi laget Pernille når du var blitt litt større"

"Puh! Der slapp jeg billig unna" tenkte jeg da det ble helt stille fra treåringen. Men jeg tror nok meg og mannen må ta en prat om hva vi skal fortelle gutten neste gang han spør...

SONY DSC
Sprekkferdig - tre dager før Ludvik ble født

Pizzaen vi spiste var med litt av hvert fra kjøleskapet, og med noen luregrønnsaker.

Til en stor langpanne trenger du:
- 2 dl lunkent vann
- 3 ss matolje
- 5 dl hvetemel
- 1/2 pk tørrgjær 
- litt salt

- 200 g kjøttdeig
- 200 g grillpølse 
- 200 g bacon
-  1 grovhakket løk
- 1 grovhakket paprika
- 2 finhakkede hvitløksfedd
- 1 revet gulrot
- 1 boks hakkede tomater
- 4 dl vann
- 1 kjøttbuljongterning 
- 1 ss tomatpuré 
- tørkede urter
- revet ost

Til deigen blander du sammen vann og olje for seg, og det tørre for seg. Bland deretter det tørre med det våte og kna det sammen til deigen er jevn og fin. La den heve minst 30 minutter.

Del baconet i passe biter og stek det i litt smør i stekepannen. Pass på at det ikke blir for godt stekt. Ha baconet over i en skål og sett det til side.

I den samme stekepannen steker du kjøttdeig sammen med løken. Når kjøttdeigen er nesten gjennomstekt tilsetter du pølsene, paprika, hvitløk og revet gulrot. La det steke videre i noen minutter. Ha i tomatpuré og rør den inn mens det steker videre i ett minutt. Hell på tomater og vann. Smuldre i buljongterninger og smak til med urter. Rør forsiktig hvis det er fullt i pannen. La det småkoke til pizzadeigen er klar.

Kjevle deigen ut til passe størrelse. La den gjerne heve i ovnen mens du varmer den opp, men pass på så pizzabunnen ikke blir svidd. Så er det bare å fordele fyllet på bunnen, strø ost oppå, fordele bacon oppå der igjen og steke pizzaen midt i ovnen i ca 15 minutter på 225 grader.

SONY DSC

Det som er så fint med denne pizzaen er at det blir masse fyll, barna får i seg forskjellige grønnsaker uten at de merker det og de samme grønnsakene setter god smak på sausen som vi voksne kan sette pris på!

2 kommentarer

Farmor

02.07.2016 kl.22:06

Den der tok du ganske greit synes jeg, det er bare helt utrolig hvor overrasket vi blir når det kommer "vanskelige" spørsmål, og vi skal jo ikke lyge.

Veronika

03.07.2016 kl.11:36

Jeg ville ikke lyge, men jeg synes det var litt tidlig å gi han alle detaljene også. Så da ble det en mellomting :)

Skriv en ny kommentar

Veronika

Veronika

27, Bergen

Matglad mamma til to. Startet en matblogg på blogspot for noen år siden, men flyttet den til blogg.no i 2015. Da bloggen flyttet ble den også nokså forandret. Holy macaroni er ikke lenger en ren matblogg, men en mammablogg med glimt fra vår hverdag, matoppskrifter, syoppskrifter og DIY-prosjekter. Jeg blir veldig glad hvis du følger meg, og enda gladere hvis du legger igjen en kommentar :) holymacaroniblogg på instagram kontakt: holymacaroniblogg(krøllalfa)gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits