Mild og fantastisk god tacosuppe

Du kan si hva du vil om taco, men jeg blir ikke lei. Enten det er taco i skjell, i lefser, nachos, tortillatårn, gratinerte tacos, tacolasagne, tacopai eller tacosuppe får denne sletne tobarnsmoren lyst på taco minst en gang i uken. I dag stod det tacosuppe på menyen, og gjett hvem som har gledet seg siden mandag morgen! Perfekt i dette ruskeværet vi har i Bergen for tiden. Skulle jo nesten trodd at sommeren var over og at det var blitt høst... Jeg ville lage suppen slik at den passet for både små og store mager. Mild og ikke for salt, og med masse godt oppi! Suppen ble servert med rømmeklatt, revet ost og tortillachips, og jeg skal ærlig innrømme at tortillachipsene falt mest i smak hos barna.

SONY DSC

Noen skjeer suppe fikk vi likevel i dem så jeg tror nok de likte smakene. Tortillachipsene var bare enda bedre. Uansett, her er oppskriften:

Til 4-6 porsjoner trenger du:
- 400 g kjøttdeig (gjerne mager av svin)
- 1 hakket løk
- 1 kinesisk hvitløk (evt 2-3 fedd vanlig hvitløk)
- 1 ts spisskummen
- 1 ts malt koriander
- 1/2 ts meksikansk chilipulver
- 1 boks hakkede tomater
- 8 dl vann
- 2 kyllingbuljongterninger
- 2 toppede ss tomatpuré
- 1 liten boks mais
- 1 boks spiseklare brune bønner
- olje til steking

Du kan selvfølgelig gjøre suppen hottere ved å tilsette chili, tørket cayennepepper, tabascosaus, jalapenos eller noe annet sterkt.

Finn frem en jerngryte eller en annen gryte som du fint kan steke i. Gjerne en litt vid kjele. Varm opp og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen sammen med løken til kjøttdeigen er gjennomstekt og løken er myk. Skru ned til middels varme. Finhakk eller press hvitløken i en hvitløkspresse og ha den oppi gryten. La den steke med i ca ett minutt. Ha i krydderne og bland det godt sammen mens det steker ett minutt til. Hell på resten av ingrediensene (husk å skylle bønnene under kaldt vann til det slutter å "skumme" før du har de i gryten), rør om og la det koke opp. Nå kan du gjerne la suppen koke en stund hvis du har tid til det. Den blir definitivt ikke dårligere av å koke lenge.

SONY DSC

Hvis du har unger som skriker etter is og biter deg i kneet holder det at den koker 5-10 minutter mens du dekker på bordet og rasper ost. Server suppen med rømmeklatt, tortillachips og revet ost. Jeg tror jammen det var litt suppe igjen her, så nå tror jeg at jeg skal ha meg bare en bitteliten porsjon til kvelds ;)

2 kommentarer

Henriette Celin

29.06.2016 kl.23:31

Hørtes helt nydelig ut!

Veronika

01.07.2016 kl.11:39

Henriette Celin: Anbefales!

Skriv en ny kommentar

Veronika

Veronika

27, Bergen

Matglad mamma til to. Startet en matblogg på blogspot for noen år siden, men flyttet den til blogg.no i 2015. Da bloggen flyttet ble den også nokså forandret. Holy macaroni er ikke lenger en ren matblogg, men en mammablogg med glimt fra vår hverdag, matoppskrifter, syoppskrifter og DIY-prosjekter. Jeg blir veldig glad hvis du følger meg, og enda gladere hvis du legger igjen en kommentar :) holymacaroniblogg på instagram kontakt: holymacaroniblogg(krøllalfa)gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits