Hipp hipp...

...hurra for at 17. mai er over for denne gang. Joda, det er kjekt se at barna koser seg, men det kan umulig vre bare meg som synes det er mye styr ogs. 

Skjorter som skal strykes, kaker som skal bakes, finstas som skal finnes frem. r etter r oppdager jeg at barna ikke har sko som matcher resten av festantrekket. Bybanen er like stappfull hvert r vi skal skvise oss med til byn, og vi er alltid like sent ute uansett hvor tidlig vi str opp. Hvert r oppdager jeg at jeg fortsatt ikke klarer flette mitt eget hr eller gjre det fint p en annen mte og ender opp med en hestehale eller lst hr som klistrer seg fast i leppepomaden etter nyaktig 3 sekunder utendrs. "S fin hale du hadde" sa Ludvik. Jeg hadde hret lst.



I r var i tillegg Pernille litt smsyk og jeg var full av allergi. yne, nese, hals og rer kldde. Det var like fr jeg hisset p meg naboens katt for f klort ut ynene da allergitablettene begynte virke og de klende ynene ble erstattet av to fryktelig tunge yelokk istedenfor. Det er helt utrolig hvor trtt man kan bli av noen snne bittesm piller.

Men noen hydepunkter var det selvflgelig. Gleden nr Ludvik fikk sin frste is, fryden da han endelig fikk en gassballong p vei hjem (kliss lik som i fjor), spenningen da vi skulle f g ombord i en cruisebt og spise lunsj og pavlovaen vi spiste da vi kom hjem igjen. Det blir ikke 17. mai uten pavlova spr du meg, og i r ble den inntatt etter at bunaden og den altfor stramme strmpebuksen var tatt av. Gjett om jeg spiste mye!

SONY DSC

Jeg s p facebook at TV2 la ut verdens beste pavlova fra Wenches kjkken, men hun derre Wenche kan ta seg en bolle for verdens beste pavlova fr du her:
- 4 eggehviter
- 2 dl sukker + 4 ss
- 1 ts sitronsaft
- 1 ts maisenna
- 1 ts vaniljesukker
- 4 dl kremflte + 2 ss sukker til krem
- 1 kurv jordbr
- 1 beger blbr

Ha fire spiseskjeer sukker og eggehvitene i en ren, trr bolle. Eggeplommene kan du bruke til for eksempel eggerre eller iskrem. Pisk til det dannes myke topper. Ha i sitronsaft, maisenna og vaniljesukker mens du rrer. Ha gradvis i resten av sukkeret mens du pisker blandingen helt stiv. Varm opp ovnen til 140 grader. Dekk et stekebrett med bakepapir og fordel marengsen i en sirkel opp. Stek marengsen midt i ovnen i ca. 90 minutter. Etterp lar du den avkjle seg i stekeovnen med dren p gltt. Nr bunnen er helt avkjlt kan du lage kremen. Pisk kremflten sammen med to spiseskjeer sukker til det er krem. Fordel kremen p marengsbunnen. Ha delte jordbr og blbr opp - husk skylle brene frst - og server!

SONY DSC

Hipp hurra! Et helt r til neste gang :)

2 kommentarer

Farmor

18.05.2016 kl.20:40

Litt av en kake, jeg m prve den nr jeg skal ha klassefest, ( m vel lage en prve frst). Hper du er blitt bedre med allergien. Som du skriver " et r til neste 17.mai", da er barna og et r eldre, ha en fin kveld.

Veronika

19.05.2016 kl.09:45

Den er veldig enkel lage. Ogs er den perfekt n til sommeren. Allergien er bedre n som det har regnet litt :)

Skriv en ny kommentar

Veronika

Veronika

27, Bergen

Matglad mamma til to. Startet en matblogg p blogspot for noen r siden, men flyttet den til blogg.no i 2015. Da bloggen flyttet ble den ogs noks forandret. Holy macaroni er ikke lenger en ren matblogg, men en mammablogg med glimt fra vr hverdag, matoppskrifter, syoppskrifter og DIY-prosjekter. Jeg blir veldig glad hvis du flger meg, og enda gladere hvis du legger igjen en kommentar :) holymacaroniblogg p instagram kontakt: holymacaroniblogg(krllalfa)gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits