Hipp hipp...

...hurra for at 17. mai er over for denne gang. Joda, det er kjekt å se at barna koser seg, men det kan umulig være bare meg som synes det er mye styr også. 

Skjorter som skal strykes, kaker som skal bakes, finstas som skal finnes frem. År etter år oppdager jeg at barna ikke har sko som matcher resten av festantrekket. Bybanen er like stappfull hvert år vi skal skvise oss med til byn, og vi er alltid like sent ute uansett hvor tidlig vi står opp. Hvert år oppdager jeg at jeg fortsatt ikke klarer å flette mitt eget hår eller gjøre det fint på en annen måte og ender opp med en hestehale eller løst hår som klistrer seg fast i leppepomaden etter nøyaktig 3 sekunder utendørs. "Så fin hale du hadde" sa Ludvik. Jeg hadde håret løst.I år var i tillegg Pernille litt småsyk og jeg var full av allergi. Øyne, nese, hals og ører klødde. Det var like før jeg hisset på meg naboens katt for å få klort ut øynene da allergitablettene begynte å virke og de kløende øynene ble erstattet av to fryktelig tunge øyelokk istedenfor. Det er helt utrolig hvor trøtt man kan bli av noen sånne bittesmå piller.

Men noen høydepunkter var det selvfølgelig. Gleden når Ludvik fikk sin første is, fryden da han endelig fikk en gassballong på vei hjem (kliss lik som i fjor), spenningen da vi skulle få gå ombord i en cruisebåt og spise lunsj og pavlovaen vi spiste da vi kom hjem igjen. Det blir ikke 17. mai uten pavlova spør du meg, og i år ble den inntatt etter at bunaden og den altfor stramme strømpebuksen var tatt av. Gjett om jeg spiste mye!

SONY DSC

Jeg så på facebook at TV2 la ut verdens beste pavlova fra Wenches kjøkken, men hun derre Wenche kan ta seg en bolle for verdens beste pavlova får du her:
- 4 eggehviter
- 2 dl sukker + 4 ss
- 1 ts sitronsaft
- 1 ts maisenna
- 1 ts vaniljesukker
- 4 dl kremfløte + 2 ss sukker til krem
- 1 kurv jordbær
- 1 beger blåbær

Ha fire spiseskjeer sukker og eggehvitene i en ren, tørr bolle. Eggeplommene kan du bruke til for eksempel eggerøre eller iskrem. Pisk til det dannes myke topper. Ha i sitronsaft, maisenna og vaniljesukker mens du rører. Ha gradvis i resten av sukkeret mens du pisker blandingen helt stiv. Varm opp ovnen til 140 grader. Dekk et stekebrett med bakepapir og fordel marengsen i en sirkel oppå. Stek marengsen midt i ovnen i ca. 90 minutter. Etterpå lar du den avkjøle seg i stekeovnen med døren på gløtt. Når bunnen er helt avkjølt kan du lage kremen. Pisk kremfløten sammen med to spiseskjeer sukker til det er krem. Fordel kremen på marengsbunnen. Ha delte jordbær og blåbær oppå - husk å skylle bærene først - og server!

SONY DSC

Hipp hurra! Et helt år til neste gang :)

2 kommentarer

Farmor

18.05.2016 kl.20:40

Litt av en kake, jeg må prøve den når jeg skal ha klassefest, ( må vel lage en prøve først). Håper du er blitt bedre med allergien. Som du skriver " et år til neste 17.mai", da er barna og et år eldre, ha en fin kveld.

Veronika

19.05.2016 kl.09:45

Den er veldig enkel å lage. Også er den perfekt nå til sommeren. Allergien er bedre nå som det har regnet litt :)

Skriv en ny kommentar

Veronika

Veronika

27, Bergen

Matglad mamma til to. Startet en matblogg på blogspot for noen år siden, men flyttet den til blogg.no i 2015. Da bloggen flyttet ble den også nokså forandret. Holy macaroni er ikke lenger en ren matblogg, men en mammablogg med glimt fra vår hverdag, matoppskrifter, syoppskrifter og DIY-prosjekter. Jeg blir veldig glad hvis du følger meg, og enda gladere hvis du legger igjen en kommentar :) holymacaroniblogg på instagram kontakt: holymacaroniblogg(krøllalfa)gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits