Hjemmelagde havreflarn

Jeg vet ikke hva det er for noe, kanskje det er kulden som gjr det eller det plutselige snfallet vi fikk i helgen, men jeg fikk plutselig lyst p julekaker. Nrmere bestemt: Havreflarn! Eller enda bedre: Havreflarn med sjokolade!

SONY DSC
Finnes det noe i verden som ikke blir bedre med sjokolade?

S da var det bare sette i gang bake da... Det frste brettet ble det altfor store kaker av. Det viser seg at en spiseskje med rre blir altfor mye, s noen av disse kakene mtte Pernille og jeg rett og slett bare spise. Pernilles frste mte med havreflarn foregikk slik: 

Hun fikk havreflarn i hnden og studerte kaken nye fr hun forsiktig tok en bit. Deretter stappet hun hele kaken i munnen og ropte "W!" mens hun kom gende i full fart mot meg. Slik fortsatte hun rope
 helt til hun fikk to nye kakebiter. En i hver hnd. Da tuslet ttto fornyd videre mens hun koste seg med nystekte havreflarn.

Til ca 60 havreflarn (hvis du ikke brenner noen - se lenger ned i teksten) trenger du:
- 200 g havregryn
- 200 g smr
- 2 egg
- 240 g sukker
- 3 ss hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 250 g mrk kokesjokolade

Varm opp ovnen til 190 grader. Smelt smret og hell det over havregrynene i en bolle. La dette st mens du i en annen bolle pisker sammen egg og sukker til eggedosis. Rr deretter eggedosisen inn i havregrynblandingen. Bland inn bakepulver og til slutt hvetemelet, litt og litt. Bruk en teskje til legge klatter med rre p et bakepapirkledd stekebrett. Det gr tolv klatter p hvert brett, og de m ha god avstand fra hverandre. Hvis du er usikker tar du bare ni klatter p det frste brettet for se hvordan du klarer deg. Sett brettet straks midt i ovnen og stek havreflarnene i 5-8 minutter. I min ovn holdt det med 6-7 minutter, men du m se det litt an. De skal vre gyldne ytterst i kanten, og de skal definitivt ikke se slik ut: 

SONY DSC

Don't snap and bake...



La havreflarnene kjle seg ned p stekebrettet et par minutter fr du forsiktig flytter dem over p en rist der de kan f kjle seg helt ned.

SONY DSC

Legg klatter p neste brett og sett det rett inn i ovnen. Slik fortsetter du til det er tomt for rre, men det skjnte du kanskje?

SONY DSC

Nr alle havreflarnene er avkjlt skal du parre de.

SONY DSC

Og med parre mener jeg selvflgelig finne to og to som er omtrent like store og legge de sammen slik at de er klare til bli smeltet sammen til ett med sjokolade. 



Smelt sjokoladen forsiktig i vannbad og legg sjokolade mellom parene. Deretter dypper du hele kanten rundt i sjokolade.

SONY DSC
Hvis ikke dette ser godt ut s er det noe feil med deg...

SONY DSC

Sett havreflarnene i kjleskapet til sjokoladen har stivnet og oppbevar dem deretter i romtemperatur i en tett boks.

8 kommentarer

Henriette Celin

28.04.2016 kl.12:20

Elsker havreflarn! men har ikke prvd lage selv med sjokolade. Bare uten. Disse s jo bare helt perfekte ut i tillegg ;o

Veronika

28.04.2016 kl.12:22

Hvis du har laget uten sjokolade er det null stress bare slenge litt sjokolade p ;)

Henriette Celin

28.04.2016 kl.12:23

SV: Sant, hehe ;-P

Veronika

28.04.2016 kl.12:24

:)

Hverdagslykker

28.04.2016 kl.12:30

Nam! Dette er en av mine favoritter!

Veronika

28.04.2016 kl.23:55

Havreflarn er undervurdert alts!

eveliin

28.04.2016 kl.14:24

nam de s gode ut :D

Veronika

28.04.2016 kl.23:55

Finnes det noe med sjokolade p som ikke ser godt ut? :)

Skriv en ny kommentar

Veronika

Veronika

27, Bergen

Matglad mamma til to. Startet en matblogg p blogspot for noen r siden, men flyttet den til blogg.no i 2015. Da bloggen flyttet ble den ogs noks forandret. Holy macaroni er ikke lenger en ren matblogg, men en mammablogg med glimt fra vr hverdag, matoppskrifter, syoppskrifter og DIY-prosjekter. Jeg blir veldig glad hvis du flger meg, og enda gladere hvis du legger igjen en kommentar :) holymacaroniblogg p instagram kontakt: holymacaroniblogg(krllalfa)gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits