Hjemmelagde havreflarn

Jeg vet ikke hva det er for noe, kanskje det er kulden som gjør det eller det plutselige snøfallet vi fikk i helgen, men jeg fikk plutselig lyst på julekaker. Nærmere bestemt: Havreflarn! Eller enda bedre: Havreflarn med sjokolade!

SONY DSC
Finnes det noe i verden som ikke blir bedre med sjokolade?

Så da var det bare å sette i gang å bake da... Det første brettet ble det altfor store kaker av. Det viser seg at en spiseskje med røre blir altfor mye, så noen av disse kakene måtte Pernille og jeg rett og slett bare spise. Pernilles første møte med havreflarn foregikk slik: 

Hun fikk havreflarn i hånden og studerte kaken nøye før hun forsiktig tok en bit. Deretter stappet hun hele kaken i munnen og ropte "Wææææ!" mens hun kom gående i full fart mot meg. Slik fortsatte hun å rope
 helt til hun fikk to nye kakebiter. En i hver hånd. Da tuslet tøtto fornøyd videre mens hun koste seg med nystekte havreflarn.

Til ca 60 havreflarn (hvis du ikke brenner noen - se lenger ned i teksten) trenger du:
- 200 g havregryn
- 200 g smør
- 2 egg
- 240 g sukker
- 3 ss hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 250 g mørk kokesjokolade

Varm opp ovnen til 190 grader. Smelt smøret og hell det over havregrynene i en bolle. La dette stå mens du i en annen bolle pisker sammen egg og sukker til eggedosis. Rør deretter eggedosisen inn i havregrynblandingen. Bland inn bakepulver og til slutt hvetemelet, litt og litt. Bruk en teskje til å legge klatter med røre på et bakepapirkledd stekebrett. Det går tolv klatter på hvert brett, og de må ha god avstand fra hverandre. Hvis du er usikker tar du bare ni klatter på det første brettet for å se hvordan du klarer deg. Sett brettet straks midt i ovnen og stek havreflarnene i 5-8 minutter. I min ovn holdt det med 6-7 minutter, men du må se det litt an. De skal være gyldne ytterst i kanten, og de skal definitivt ikke se slik ut: 

SONY DSC

Don't snap and bake...La havreflarnene kjøle seg ned på stekebrettet et par minutter før du forsiktig flytter dem over på en rist der de kan få kjøle seg helt ned.

SONY DSC

Legg klatter på neste brett og sett det rett inn i ovnen. Slik fortsetter du til det er tomt for røre, men det skjønte du kanskje?

SONY DSC

Når alle havreflarnene er avkjølt skal du parre de.

SONY DSC

Og med parre mener jeg selvfølgelig å finne to og to som er omtrent like store og legge de sammen slik at de er klare til å bli smeltet sammen til ett med sjokolade. Smelt sjokoladen forsiktig i vannbad og legg sjokolade mellom parene. Deretter dypper du hele kanten rundt i sjokolade.

SONY DSC
Hvis ikke dette ser godt ut så er det noe feil med deg...

SONY DSC

Sett havreflarnene i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet og oppbevar dem deretter i romtemperatur i en tett boks.

8 kommentarer

Henriette Celin

28.04.2016 kl.12:20

Elsker havreflarn! men har ikke prøvd å lage selv med sjokolade. Bare uten. Disse så jo bare helt perfekte ut i tillegg ;o

Veronika

28.04.2016 kl.12:22

Hvis du har laget uten sjokolade er det null stress å bare slenge litt sjokolade på ;)

Henriette Celin

28.04.2016 kl.12:23

SV: Sant, hehe ;-P

Veronika

28.04.2016 kl.12:24

:)

Hverdagslykker

28.04.2016 kl.12:30

Nam! Dette er en av mine favoritter!

Veronika

28.04.2016 kl.23:55

Havreflarn er undervurdert altså!

eveliin

28.04.2016 kl.14:24

nam de så gode ut :D

Veronika

28.04.2016 kl.23:55

Finnes det noe med sjokolade på som ikke ser godt ut? :)

Skriv en ny kommentar

Veronika

Veronika

27, Bergen

Matglad mamma til to. Startet en matblogg på blogspot for noen år siden, men flyttet den til blogg.no i 2015. Da bloggen flyttet ble den også nokså forandret. Holy macaroni er ikke lenger en ren matblogg, men en mammablogg med glimt fra vår hverdag, matoppskrifter, syoppskrifter og DIY-prosjekter. Jeg blir veldig glad hvis du følger meg, og enda gladere hvis du legger igjen en kommentar :) holymacaroniblogg på instagram kontakt: holymacaroniblogg(krøllalfa)gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits