Permisjon igjen...

Så var det "på an igjen"... Den siste uken har jeg vært hjemme i permisjon igjen etter bare tre måneder tilbake på jobb. Jeg rakk akkurat å komme litt inn i det igjen før det var dags for å ta raggsokkene med hjem igjen og gå tilbake til husmorrollen.

Jeg rakk akkurat å bli kjent med nye kollegaer - og de var det blitt mange av på ti måneder - før jeg måtte si "God sommer, snakkes om fire måneder. Håper dere er her når jeg kommer tilbake"

Jeg kan forsikre dere om at jeg ikke er gravid igjen. Jeg hadde faktisk mareritt om det i natt, og la oss bare si at den eneste grunnen til at drømmen var et mareritt var graviditeten.

Nei, det har seg nemlig slik at vi ikke fikk barnehageplass til snuppa før til høsten. Og da alt av permisjon og ferie var brukt opp, sesongen var i gang igjen på mannens jobb, og jeg er den som tjener dårligst av oss, hadde jeg ikke noe annet valg enn å be om noen måneder ulønnet permisjon fra jobben. Jeg velger å se på det som en ekstra lang sommerferie. En sommerferie som vi kommer til å måtte tilbringe mesteparten av hjemme ettersom vi bare har en lønning å leve på. Joda, vi får kontantstøtte, men den kan ikke måle seg med en vanlig månedslønn. Men det gjør ikke noe. Jeg har iallefall bestemt meg for å nyte disse fire bonusmånedene jeg får sammen med verdens beste jente selv om det betyr at vi må leve litt trangt.

Denne uken har jeg brukt til å komme litt inn igjen i rutinene her hjemme som i korte trekk består av levering i barnehagen, alenetid med lillesnuppa, prepping til middag og henting i barnehagen.

Jeg har lært på den harde måten at tullehøna vår liker å leke med maten, at hun ikke er særlig glad i skive med skinkeost og at når hun først har fått mais på fatet kan jeg bare glemme å få henne til å spise noe annet. I tillegg har hun minnet meg på hvor sterkt hun misliker å ligge på stellebordet og å skifte klær.

Noen positive overraskelser har jeg også fått. Snuppa er omtrent konstant smilende og blid og stort sett null stress å ha med å gjøre. Jeg oppdaget også at hvis jeg legger henne på rett tidspunkt kan hun finne på å sove 3 timer midt på lyse dagen! Hvilket betyr masse tid til å få gjort ting i huset. Og den gjøre-listen er ikke kort skal jeg si deg.

Ikke at jeg har gjort noe særlig denne uken, bortsett fra å skrive ting på listen... Det er rart med det. Den blir stadig lengre, men det er enda ikke noe jeg kan stryke av for at er gjort.

En nyttig ting kan jeg heldigvis skryte på meg at jeg har gjort denne uken, men det skal jeg avsløre senere i dag.

2 kommentarer

Farmor

17.04.2016 kl.08:42

Ja, du fr sagt det du, ta deg god tid med barna, de vokser s fort. Hrte at "snuppa" var begynt g. Ha en fin sommer.

Veronika

17.04.2016 kl.08:50

Ja, hun har blitt s flink! N er hun nesten bare oppe p to ben, med armene i vret og fyker rundt p gulvet :)

Skriv en ny kommentar

Veronika

Veronika

27, Bergen

Matglad mamma til to. Startet en matblogg p blogspot for noen r siden, men flyttet den til blogg.no i 2015. Da bloggen flyttet ble den ogs noks forandret. Holy macaroni er ikke lenger en ren matblogg, men en mammablogg med glimt fra vr hverdag, matoppskrifter, syoppskrifter og DIY-prosjekter. Jeg blir veldig glad hvis du flger meg, og enda gladere hvis du legger igjen en kommentar :) holymacaroniblogg p instagram kontakt: holymacaroniblogg(krllalfa)gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits