Sy om - Skjørt

Jeg hadde et skjørt som jeg egentlig aldri har likt så godt. Jeg kjøpte det på tilbud -  det var så billig at jeg bare måtte kjøpe det selv om jeg ikke var sikker på hvor godt jeg likte det. Etter å bare ha gått med det to ganger på to år fant jeg ut at det var på tide å gi det til Uff.

SONY DSC

Men så vrengte jeg av meg skjørtet etter å ha prøvd det på en siste gang, og da fikk jeg en idé! Jeg oppdaget nemlig at innsiden er mye finere enn utsiden.

SONY DSC

Jeg har alltid synes at skjørtet er for hvitt, men på vrangen er det nesten helt svart med fint blomstermønster.

SONY DSC

I tillegg har det alltid vært en smule for langt og bredt til meg som ikke er så høy. Så jeg bestemte meg for å sy det om. Jeg la skjørtet på gulvet med innsiden ut og klippet av topp og bunn. Det var stikk i livet, så dette klippet jeg ut av det avklipte stoffet i toppen for å bruke om igjen. Jeg klippet vekk sidesømmene og satt da igjen med to deler til et passe langt og passe bredt skjørt til meg og strikk til livet.

SONY DSC

Jeg la de to delene med det som skulle bli den nye rettsiden mot hverandre. Sydde begge sidesømmene på nytt, brettet opp nede og sydde en søm der slik det hadde vært før jeg begynte. Jeg sydde strikken sammen i endene og la den utenpå livet av skjørtet. Jeg brettet stoffet rundt og sydde langs hele kanten, og en søm midt bak for å holde strikken på plass.

SONY DSC

Nytt, gammelt skjørt så lett som bare det!

 

4 kommentarer

Hverdagslykker

12.05.2016 kl.10:57

Så stilig det ble!

Veronika

12.05.2016 kl.23:39

Hverdagslykker: Tusen takk!

Henriette Celin

12.05.2016 kl.11:43

Så flott det ble! Kjekt å gjøre sånt selv :-D

Veronika

12.05.2016 kl.23:39

Henriette Celin: Takk! Ja, det er gøy å kunne gjøre sånt selv :)

Skriv en ny kommentar

Veronika

Veronika

27, Bergen

Matglad mamma til to. Startet en matblogg på blogspot for noen år siden, men flyttet den til blogg.no i 2015. Da bloggen flyttet ble den også nokså forandret. Holy macaroni er ikke lenger en ren matblogg, men en mammablogg med glimt fra vår hverdag, matoppskrifter, syoppskrifter og DIY-prosjekter. Jeg blir veldig glad hvis du følger meg, og enda gladere hvis du legger igjen en kommentar :) holymacaroniblogg på instagram kontakt: holymacaroniblogg(krøllalfa)gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits