Hjemmelagde rundstykker til frokost, midt i uken!

Det trenger ikke være helg for at man skal kunne lage hjemmelagde rundstykker til frokost. Med denne grunnoppskriften kan du røre sammen deigen om kvelden, klæsje deigklatter på et brett dagen etter og kose deg med nystekte rundstykker femten minutter senere. Eller ta de med deg til lunsj på jobben.

SONY DSC

Til 12 rundstykker trenger du:
- 500 g mel 
- 4 dl vann
- 1/4 ts tørrgjær
- 1 ts sukker
- 1 ts salt
- evt. egg til pensling
- evt. frø til dryss (jeg brukte sesamfrø og valmuefrø til rundstykkene på bildet)

Dette er en grunnoppskrift som kan trikses og mikses med. Til rundstykkene på bildet brukte jeg 200 g fint speltmel, 50 g havregryn og 250 g sammalt rug fin. Jeg penslet med vann og drysset valmuefrø på halvparten og sesamfrø på den andre halvparten. I tillegg hadde jeg en spiseskje tørket timian i deigen. Jeg synes det er så godt med tørkede urter i brødbakst! 

Bland sammen alt det tørre. Hell på vann og rør det sammen. Deigen blir ganske løs og veldig klissete. Dekk til deigen og la den heve ute på disken over natten. Helst 12-18 timer. 

Morgenen etter varmer du opp ovnen til 225 grader mens du klæsjer deigklatter på et bakepairkledd stekebrett. Et tips er å bruke en spiseskje som du dypper i kaldt vann mellom hver deigklatt. Da klistrer ikke degen seg sånn fast i skjeen. Pensle med vann, sammenvispet egg eller melk og dryss eventuelt på frø. Stek rundstykkene midt i ovnen i ca 15 minutter eller til de begynner å bli gyldne.

SONY DSC

Frokost!

3 kommentarer

Emilie Andrea

23.03.2016 kl.20:10

Åh nam !

Veronika

23.03.2016 kl.20:12

:)

violeta

30.03.2016 kl.14:57

ahh jeg elsker å lage mat, kjempefin blogg med masse gode oppskrifter som kommer i bruk. Skal deffinitivt følge med videre!

Veronika

17.04.2016 kl.07:23

Tusen takk! Det var hyggelig å høre :)

Skriv en ny kommentar

Veronika

Veronika

27, Bergen

Matglad mamma til to. Startet en matblogg på blogspot for noen år siden, men flyttet den til blogg.no i 2015. Da bloggen flyttet ble den også nokså forandret. Holy macaroni er ikke lenger en ren matblogg, men en mammablogg med glimt fra vår hverdag, matoppskrifter, syoppskrifter og DIY-prosjekter. Jeg blir veldig glad hvis du følger meg, og enda gladere hvis du legger igjen en kommentar :) holymacaroniblogg på instagram kontakt: holymacaroniblogg(krøllalfa)gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits