Gullkorn som perler på en snor

Hvis du er på jakt etter en nesten utømmelig kilde til gullkorn må du lese videre. For en stund siden kjøpte jeg en bok som virkelig er blitt min nye favorittbok etter at eldstemann fylte tre år. Vi har bare hatt den fremme i januar, men den har allerede blitt en kilde til mange gode samtaler rundt middagsbordet, og en rekke gullkorn. Boken heter "Hva vil du bli når du blir stor?" og inneholder 365 spørsmål som man skal stille småttisen. Ett for hver dag.

SONY DSC

Og det som er litt ekstra gøy er at det er tre felter for svar slik at man kan stille de samme spørsmålene tre forskjellige år og sammenlikne svarene.

SONY DSC

Jeg tror jeg må kjøpe en til lillesnuppa også for dette kan bli en artig "Minnebok" for dem å ha når de blir større. Vi har boken stående på kjøkkenet, så tar vi et spørsmål eller to når vi har spist middag. Noen dager glemmer vi det selvfølgelig. Rakkeren vår synes det er veldig gøy. Jeg tror han synes det er som å åpne julekalender hver dag. "Vi må ta spørsmålet!" sier han ofte etter middag.

Her er noen av spørsmålene og svarene vi har fått i januar:

Når slo du deg sist?
- På torsdag. På kneet. Og då hadde er litt kler på her. Men det var ikkje så kjempevondt, eg fikk ingen blod.

Hva er yndlingsfargen din?
- Orange. Og då sier eg blå en annen dag då.

Hva er favorittmiddagen din?
- Gulerøtter og poteter de vokser i jorden. Kjøttdeig og gulerøtter og poteter.

Hva gjør deg redd?
- I mørket er eg redd for månen. Nei, eg e redd for at en bjørn skal komme og spise meg. Nei, heller en dinosaur som skal komme og spise meg. Eg e redd for det.

Hva er det beste med å ha søsken?
- At eg kan kose med hon. Men du må skrive en L.

Hva jobber mamma med?
- Vet ikkje. Ka jobber mamma med?

Hva ville du gjort hvis du var usynlig?
- Gått til legen. Også var eg syk, også tok eg med en av de, også pekte eg på noen.

Samler du på noe?
- Ja, blader. Jeg samler blader ute i hagen våres.

Jeg gleder meg til å se hvilke andre spørsmål og svar vi får!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Veronika

Veronika

26, Bergen

Matglad mamma til to. Startet en matblogg på blogspot for noen år siden, men flyttet den til blogg.no i 2015. Da bloggen flyttet ble den også nokså forandret. Holy macaroni er ikke lenger en ren matblogg, men en mammablogg med glimt fra vår hverdag, matoppskrifter, syoppskrifter og DIY-prosjekter. Jeg blir veldig glad hvis du følger meg, og enda gladere hvis du legger igjen en kommentar :) holymacaroniblogg på instagram kontakt: holymacaroniblogg(krøllalfa)gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits