Krympet samlingen

Mannen i huset har samlet på DVDer siden tidenes morgen. Eller ihvertfall siden før vi ble sammen for over ti år siden. Noen få DVDer har jo jeg dradd med meg jeg også, men det er bare en brøkdel av hans samling. Disse har ligget urørt i DVD hyllen på kontoret og i esker i boden de siste årene. Etter at vi oppdaget Netflix har vi liksom ikke hatt bruk for dem (unntatt Polarekspressen rundt juletider). Da jeg ryddet i boden sist gang fant jeg meg selv ved et veikryss. DVDer - kaste, gi bort, selge eller beholde. Kaste fant vi ganske fort ut at var uaktuelt. De er jo i bra stand, og jeg er ikke så glad i bruk og kast-mentaliteten som dessverre er altfor vanlig i dagens samfunn. Vi snakket om å gi bort DVDene til biblioteket eller en institusjon, men vi klarte ikke helt å hoppe på ideen. Det har jo blitt lagt ganske mye penger i samlingen en gang i tiden. Etter å ha googlet og søkt litt angående salg av DVDer fant vi ut at det er et ekstremt lite marked for kjøp av DVDer nå. Det er jo ingen som kjøper DVDer lenger! Det ble til at DVDene fikk ligge mens vi tenkte på hva vi skulle gjøre.

Tilfeldigvis snakket jeg med en kompis av mannen om oppbevaring og rot i huset, og vi kom i snakk om DVDer. Det var da han kom med en lur idé - kaste alle etuiene og bare beholde DVD-platene. Etter en kjapp runde på eBay hadde vi bestilt to mapper med plass til 288 DVDer i hver og en med plass til 80 til xbox-spill. Nå har jeg fått alt på plass i mappene og jeg er superfornøyd. DVDene tar sikkert en tiendedel av plassen som de tok før, og vi har et fint alfabetisk system.

SONY DSC

Tanken er at vi kan bla opp i mappene hvis vi vil se en gammel film, og at barna kan få muligheten til å se filmene når de blir store nok. Både serier og filmer har fått plass i mappene, og vi har til og med mer plass igjen. 

SONY DSC
Tenk at alt dette...

SONY DSC
...ble redusert til dette!


Genialt, ikke sant?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Veronika

Veronika

26, Bergen

Matglad mamma til to. Startet en matblogg på blogspot for noen år siden, men flyttet den til blogg.no i 2015. Da bloggen flyttet ble den også nokså forandret. Holy macaroni er ikke lenger en ren matblogg, men en mammablogg med glimt fra vår hverdag, matoppskrifter, syoppskrifter og DIY-prosjekter. Jeg blir veldig glad hvis du følger meg, og enda gladere hvis du legger igjen en kommentar :) holymacaroniblogg på instagram kontakt: holymacaroniblogg(krøllalfa)gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits