Sy ett tubeskjørt

I helgen var mannen på fest, og etter at barna var lagt ble det alenetid for meg. Alenetid betyr ofte sytid for meg, så det ble selvfølgelig litt sying denne gangen også. Sofaen fikk seg en ny pute med knapper i, jeg fikk sydd nytt trekk til puten til IKEA-høystolen og jeg sydde meg et nytt skjørt etter egen oppskrift. Jeg var selvfølgelig mest spent på hvordan skjørtet kom til å bli siden jeg hadde kommet på designet og oppskriften selv. Det er jo ikke alltid det blir som jeg har tenkt. Men denne gangen ble det heldigvis det, og da kan jeg dele fremgangsmåten med dere.


SONY DSC

 

Dette er verdens enkleste syoppskrift - et perfekt nybegynnerprosjekt. Og det beste er at du ikke trenger mønster engang! Du trenger stretch jerseystoff eller annet stoff med god stekk i, matchende sytråd, saks, målebånd, knappenåler og symaskin.

Mål deg rundt det bredeste partiet på hoftene. Mål også opp hvor langt ned på låret du vil at skjørtet skal gå. Husk at du skal ha linning også, og at skjørtet blir litt kortere enn du måler opp fordi stoffet skal vris. Legg stoffet dobbelt, rette mot rette og mål opp ut i fra de målene du tok på deg selv. Jeg for eksempel er ca 90 cm på det bredeste. Da måler jeg opp 45 cm i bredden (den veien som er mest stretch i). Jeg vil ha skjørtet ca 40 cm langt, så da måler jeg opp 80 cm i lengden.

SONY DSC

Når stoffet er klippet til fester du med knappenåler langs hele langsiden. Sy sammen med en rett søm og deretter en sikk-sakksøm utenpå.

SONY DSC

Vreng halvveis slik at klippekantene treffer hverandre.

SONY DSC

Forskyv den innerste sidesømmen slik at den ender opp midt bak.

SONY DSC

Du forskyver den 90 grader altså. Fest med nåler øverst slik at sidesømmene holder seg på plass.

SONY DSC

Klipp ut en stoffbit som er 17 cm høy og 10 cm kortere enn omkretsen rundt livet ditt. Jeg er 78 cm rundt livet, der linningen kommer til å være. Da legger jeg stoffet dobbelt og klipper ut et stykke på 34 cm i bredden (den veien strechen går) og 17 cm i lengden. Da blir det 68x17 cm når jeg bretter det ut. Legg stoffet til linningen dobbelt igjen slik at det måler 34x17 cm (i mitt tilfelle). Sy sammen langs kortsiden med en rett søm og deretter en sikk-sakksøm utenpå. Vreng halvveis slik at klippekantene treffer hverandre. Nål linningen fast inni skjørtet. Pass på at sømmen på linningen treffer sømmen bak på skjørtet. Fire kanter skal nå stikke ut øverst. Sy sammen med en rett søm mens du hele tiden strekker godt i både skjørt og linning slik at det ikke blir klumpete. Grunnen til at du må strekke litt ekstra er at da tåler sømmen å strekkes litt når du skal ta på deg skjørtet. Sy en sikk-sakksøm på utsiden av den rette sømmen.

SONY DSC

Klipp eventuelt bort overflødig stoff. Vreng skjørtet. Ferdig!

SONY DSC

3 kommentarer

Thelma Dahl

19.01.2016 kl.22:02

Nydelig<3 ta gjerne en tur innom bloggen min og følg også gjerne hvis du føler for det <3 ha en fin dag videre <3<3<3

Veronika

19.01.2016 kl.22:04

Thelma Dahl: Takk! Jeg skal ta en titt innom :)

Henriette Celin

19.01.2016 kl.23:26

Så fint det ble! finner alltid gode og fine sy tips her hos deg :-D

Skriv en ny kommentar

Veronika

Veronika

26, Bergen

Matglad mamma til to. Startet en matblogg på blogspot for noen år siden, men flyttet den til blogg.no i 2015. Da bloggen flyttet ble den også nokså forandret. Holy macaroni er ikke lenger en ren matblogg, men en mammablogg med glimt fra vår hverdag, matoppskrifter, syoppskrifter og DIY-prosjekter. Jeg blir veldig glad hvis du følger meg, og enda gladere hvis du legger igjen en kommentar :) holymacaroniblogg på instagram kontakt: holymacaroniblogg(krøllalfa)gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits