Sy barnevotter av gratis vottemønster

Nå har kulden virkelig kommet til Bergen, og det er så gjennomtrengende at man blir kald langt inn i margen bare av å gå ut og hente ved. Jeg har lenge tenkt at småen trenger noen ekstra ullvotter til å ha i barnehagen, og nå kunne jeg ikke vente lenger med å gjøre noe med det. Jeg hadde noe restestoff liggende etter at jeg sydde ullbukser og gensre til ham - helt perfekt til to par votter. Ullribb hadde jeg også til overs heldigvis. Hvis du også vil sy barnevotter i str. 2-4 år er det bare å lese videre.

SONY DSC

Fremgangsmåte:

Trykk deg inn på gratismønsteret på votter fra Stoff og stil og skriv ut to eksemplarer i 66 % skalering.

Klipp ut delen med to buer øverst av det ene arket, og den største delen av det andre arket. Ignorer der det står at du skal forlenge mønsteret.

SONY DSC

Legg mønsterdelen med de to buene øverst opp ned på den andre mønsterdelen slik at punkt A treffer A og B treffer B på de to delene. Klipp bort det som stikker utenfor av mønsterdelen med to buer. Vi trenger ikke å lage votten så lang fordi vi skal feste ribb rundt håndleddet.

SONY DSC

SONY DSC

Brett stoffet dobbelt, fest den største mønsterdelen til stoffet med nåler og klipp ut slik at du får to. Klipp deretter bort den lille fliken nederst på mønsterarket slik at du får den siste mønsterdelen.

SONY DSC

Ha fortsatt stoffet dobbelt, fest de to siste mønsterdelene med nåler og klipp slik at du får to av hver av disse også. Nå er alle delene klare til å sys sammen.

SONY DSC

Begynn med de to siste delene du klippet ut. Ta en av hver og legg de rette mot rette slik at punkt A treffer A og B treffer B.

SONY DSC

Sy som på bildet under.

SONY DSC

 

Brett deretter den ene buen mot den andre buen rette mot rette og sy som på bildet under.

SONY DSC

Dette blir tommelen på votten.

Legg tommelen litt innenfor kanten slik at den ikke blir sydd fast. Legg deretter den største delen oppå delen med tommelen, rette mot rett, og sy rundt hele veien. Pass godt på at du ikke syr tommelen fast i sidene.

SONY DSC

Nå han du vri votten og se om du er fornøyd før du fester på ribben. Vreng votten tilbake til vrangen.

Legg ullribben dobbelt i bredden og klipp den i dobbelt så mye som ønsket høyde og med bredde på ca 2/3 av vidden på åpningen i votten. Pass på at stretchen går rett vei, og at ribben ikke er brettet feil vei. Legg ribben dobbel og sy langs kanten, ikke i retningen stretchen går, men andre veien.

SONY DSC

Vreng ribben halvveis over slik at den får riktig høyde og blir dobbel. 

SONY DSC

 

Legg ribben inne votten som er på vrangen slik at alle kanter stikker ut av åpningen. Pass på at sømmen på ribben treffer sømmen på innsiden av votten. Fest med et par nåler.

SONY DSC

Sy en rett søm på innsiden av votten, altså skal ribben ligge øverst, mens du strekker i stoffet slik at ribben strekkes til samme vidde som votten (pluss litt til). Da blir det lett å få vottene av og på uten å revne sømmen. Vreng vottene og de er klare til bruk.

SONY DSC

Disse er helt supre under regnvotter på en kald og våt dag eller alene til lek ute. De er ikke så tykke, noe som gjør at barna klarer å klatre, disse og leke i sandkassen selv om de har votter på. Tykke votter blir ofte dradd av fordi de hemmer leken for mye, noe som resulterer i kalde hender og misfornøyde barn...

SONY DSC

Endelig har rakkeren vår noen ekstra par tynne ullvotter i barnehagen som han kan bytte til hvis han blir våt og kald :)

4 kommentarer

sabrinah

07.01.2016 kl.20:55

De var fine, så flink du er! Ha en riktig fin kveld, og titt gjerne en liten tur innom min blogg ved ønske! :)

farmor

08.01.2016 kl.08:52

Flotte votter, hva du får tid til Veronika

Veronika

08.01.2016 kl.19:54

sabrinah: Takk, de var ikke vanskelige å lage :)

Veronika

08.01.2016 kl.19:55

farmor: Man får tid til det man tar seg tid til :)

Skriv en ny kommentar

Veronika

Veronika

26, Bergen

Matglad mamma til to. Startet en matblogg på blogspot for noen år siden, men flyttet den til blogg.no i 2015. Da bloggen flyttet ble den også nokså forandret. Holy macaroni er ikke lenger en ren matblogg, men en mammablogg med glimt fra vår hverdag, matoppskrifter, syoppskrifter og DIY-prosjekter. Jeg blir veldig glad hvis du følger meg, og enda gladere hvis du legger igjen en kommentar :) holymacaroniblogg på instagram kontakt: holymacaroniblogg(krøllalfa)gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits