Snart adventstid

Jeg elsker levende lys - det er så koselig! Jeg tenner gjerne lys både morgen og kveld, og nå som vinterkulden har kommet til Bergen også koser jeg meg med fyr i peisen, levende lys og en varm tekopp før solen står opp. Vi går snart inn i min siste måned i mammapermisjon. Den skal nytes til det fulle. På søndag er det allerede første søndag i advent, noe som betyr at det er på tide å få på plass adventstaken. Jeg liker å lage en ny vri hvert år, også pleier jeg å ha to adventstaker siden det er så koselig med levende lys. Den første står klar i vinduet.

Når adventstaken lages på et lysfat synes jeg det er fint å variere med ulike størrelser og former på lysene. Også er det praktisk at de første lysene er større enn de siste. I år gikk jeg for hvite lys slik at jeg kan bruke restene av lysene utover på nyåret. De røde lysene pleier jeg å bli så lei av, og julelilla lys slipper ikke inn døren hos meg...


Jeg ser på bildet at jeg hadde glemt å ta av prislappen på kronelyset - det er tatt av nå...

Det store lysfatet fikk jeg av mammaen min for flere år siden. Det er litt synd, men det blir nesten bare brukt i adventstiden. Konglene plukket jeg i hagen da vi var på ferie i Toscana i sommer. Det hvite og metallysfatet til venstre har jeg hatt en stund. Den hvite lysestaken i tre kjøpte jeg på Kid, og lyskoppen lengst til høyre fant jeg hos søstrene Grene. Nå gleder jeg meg til å tenne det første lyset på søndag!

4 kommentarer

spisogspar

23.11.2015 kl.10:28

Veldig koselig med levende lys om kvelden, jeg bruker både elektriske og levende lys :) Kjempefin adventsstake og pynt :)

Bergensergenser

23.11.2015 kl.11:12

Å, for noen stilige adventsstaker da!

er gøy å gjøre noe litt annerledes kan jeg tenke meg ^^

Veronika

23.11.2015 kl.20:10

spisogspar: Ja, det er så koselig i disse mørketider :) Tusen takk for hyggelig kommentar!

Veronika

23.11.2015 kl.20:11

Bergensergenser: Takk :) Ja, jeg liker å gjøre noe nytt fra år til år...

Skriv en ny kommentar

Veronika

Veronika

26, Bergen

Matglad mamma til to. Startet en matblogg på blogspot for noen år siden, men flyttet den til blogg.no i 2015. Da bloggen flyttet ble den også nokså forandret. Holy macaroni er ikke lenger en ren matblogg, men en mammablogg med glimt fra vår hverdag, matoppskrifter, syoppskrifter og DIY-prosjekter. Jeg blir veldig glad hvis du følger meg, og enda gladere hvis du legger igjen en kommentar :) holymacaroniblogg på instagram kontakt: holymacaroniblogg(krøllalfa)gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits