Koselig og lommebokvennlig julekalender

Desember nærmer seg med stormskritt, og det er nok mange som har begynt å tenke på julekalender. Det er sikkert mange som er ferdig med å planlegge og å handle inn til julekalenderen også. Jeg er ikke en av dem, men jeg har har likevel en kalender som nesten er ferdig. Jeg tenker litt sånn at en julekalender ikke trenger å koste så mye. Det kan være gøy å bare ha en daglig markering for å telle ned dagene til julaften. Derfor skal du få to tips til "budsjett-kalendere" fra meg i år. Her er det første som er et koselig julevindu jeg laget i et av stuevinduene våre i fjor.

Det som er så fint med et julevindu er at ikke bare vi, men naboene også får glede av kalenderen. Jeg delte inn vinduet i 24 ruter med rød dekorasjonstape. Så klippet meg og mannen ut 24 røde hjerter som vi festet en tråd i. Hver morgen fikk gutten vår henge opp et hjerte i vinduet, og det var stor stas. Hvs vi glemte det en morgen var det det første han gjorde når vi kom hjem fra jobb og barnehage. Hvis du vil lage et julevindu er det veldig enkelt.

Du trenger:
- 2 stk rød dekorasjonstape
- rød kartong
- nål og tråd (gjerne rød, men hvit eller svart går også helt fint)
- gjennomsiktig tape til å henge opp hjertene med

Mål opp vinduet ditt. Del bredden på 4 og høyden på 6 for å finne ut ca hvor du skal dele inn i ruter med tape. Tape vinduet først den ene veien (loddrett/vannrett), så den andre veien.Ta litt papp eller kartong i ca samme størrelse som på en rute i vinduet og brett den på midten. Tegn et halvt hjerte som du er fornøyd med. Husk å passe på at det passer inni rutene i vinduet. Klipp ut og sjekk en gang til at det passer i vinduet og at du er fornøyd med formen. Dette blir malen din. Tegn 24 like hjerter på den røde kartongen og klipp ut. Finn frem nål og tråd og sy en liten tråd midt i toppen av hvert hjerte. Tråden gjør at du kan feste hjertet med tape til vinduet uten å tape på selve hjertet og ødelegge det. Hjertene kan du bruke igjen år etter år, så til neste år trenger du bare å dele inn vinduet i 24 ruter med rød tape og lete fram hjertene fra loftet, så er du klar!

#julekalender #julepynt #juletips #desember #advent #nedtelling

10 kommentarer

Emilie-Therese

19.11.2015 kl.22:52

Lurt! :D

spisogspar

19.11.2015 kl.23:11

Så koselig <3

Bergensergenser

20.11.2015 kl.10:34

Å, for en søt kalender! minner meg om jul i skomakergata, hehe. Han hadde jo sånn i vinduet sitt tror jeg :-D

Veronika

20.11.2015 kl.11:24

Emilie: :)

Veronika

20.11.2015 kl.11:24

spisogspar: Takk :)

Veronika

20.11.2015 kl.11:25

Bergensergenser: Tusen takk :) Ja, det kan det godt hende han hadde. Altfor lenge siden jeg har sett jul i skomakergata!

Bergensergenser

20.11.2015 kl.16:05

SV: Samme her! hehe. Den skal jo komme på NRK denne julen ;-P

Veronika

23.11.2015 kl.08:10

Bergensergenser: Den ligger heldigvis på nettTV iallefall :D

Bergensergenser

23.11.2015 kl.12:59

SV: Å, så bra da :-D

Veronika

23.11.2015 kl.20:11

Bergensergenser: :)

Skriv en ny kommentar

Veronika

Veronika

26, Bergen

Matglad mamma til to. Startet en matblogg på blogspot for noen år siden, men flyttet den til blogg.no i 2015. Da bloggen flyttet ble den også nokså forandret. Holy macaroni er ikke lenger en ren matblogg, men en mammablogg med glimt fra vår hverdag, matoppskrifter, syoppskrifter og DIY-prosjekter. Jeg blir veldig glad hvis du følger meg, og enda gladere hvis du legger igjen en kommentar :) holymacaroniblogg på instagram kontakt: holymacaroniblogg(krøllalfa)gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits