Gøy med tøy!

Jeg har testet ut tøybleier til lillesnuppa i noen uker nå, og vet du hva? Det er faktisk veldig greit. Jeg hadde lyst til å prøve tøybleier når eldstemann var liten også, men så kom jeg aldri så langt at jeg bestilte og plutselig var han blitt så stor at det ikke var noen vits i å begynne.
Som du ser er jeg glad i elefanter...

Så med lillesøster fant jeg ut at det bare var å få fingen ut og bestille noen tøybleier med en gang jeg kom på tanken. Jeg kjøpte billige tøybleier fra Kina siden jeg aldri har prøvd det før og var usikker på om det kom til å bli noe suksess. Etter litt googling skjønte jeg at mange var fornøyd med tøybleiene fra Alvababy, så da bestilte jeg noen derfra sammen med ekstra bambusinnlegg, våtposer og rispapir. Det var latterlig billig! For 2 våtposer, 11 bambusinnlegg, 13 lommebleier med mikrofiberinnlegg og en rull med rispapir betalte jeg rett i underkant av 1000 kr. (Bestilte i tre omganger for å unngå tollavgift) Og det som er så flott er at her i Bergen får man 1000 kr i tilskudd til kjøp av tøybleier fra Bir når man sender kvitteringen til dem. Så dette har altså ikke kostet meg en krone! Hvis du bruker tøybleier på barnet ditt eller har lyst til å prøve bør du sjekke med de som håndterer avfallet der du bor om det finnes en tilskuddsordning. Det er mange kommuner som har det.

Samtidig sparer vi masse penger på bleier hver måned. Nå bruker lillesnuppa bare engangsbleier om natten, noen ganger når vi er på besøk hos andre eller hvis jeg har glemt eller ikke fått sjans til å vaske tøybleiene. Jeg prøver å i størst mulig grad bruke tøybleier på henne når vi er på farten også, men mannen i huset er ikke helt "der" enda. Noe som er helt greit ettersom jeg ikke hadde noen forventninger til at han kom til å bruke tøybleier på henne i det hele tatt, men så lenge de ligger klare i stellekommoden tar han de på henne her hjemme.

Hvis du ikke har forsøkt tøybleier før lurer du kanskje litt på hvordan det fungerer, sånn i praksis. De som vi har er veldig enkle å bruke. De festes med trykknapper og kan justeres til å passe fra nyfødt opp til 15 kg.Selve bleien har et vanntett ytterlag og et mykt og behagelig innerlag som transporterer væsken fort videre til neste lag.Mellom disse lagene er det en lomme som man putter innleggene i. Det går ikke an å bruke tøybleiene uten innlegg. Jeg pleier å bruke et mikrofiberinnlegg øverst (nærmest innerlaget) og et bambusinnlegg under (nærmest det vanntette ytterlaget). Dette er en kombinasjon som jeg synes fungerer fint. Mikrofiberinnlegget absorberer raskt, men holder ikke så godt på væsken. Bambusinnlegget absorberer ikke så fort, men holder godt på væsken, og holder mye væske.

Med den kombinasjonen som jeg har beskrevet over bytter vi bleie cirka like ofte som vi gjør med vanlige engangsbleier. Helt øverst i bleien, (ikke inni lommen, men rett mot huden) legger jeg et viskosepapir/rispapir. Man er ikke helt nødt til å bruke det, men det sparer meg for mye drittjobb. Bokstavelig talt! Når lilesnuppa bæsjer i tøybleien er det bare å løfte ut viskosepapiret med bæsjen på og spyle det ned i do. Så trekker jeg ut innleggene og legger både bleie og innlegg i en våtpose med glidelås som vi har hengende på en knagg på badet. Når posen er full legger jeg den i skittentøyskurven og henger opp en ny. Når det er på tide å vaske bleiene (ca hver tredje dag med den mengden tøybleier vi har) tømmer jeg bare posene rett inn i vaskemaskinen. Innimellom får våtposene seg en vask også. Jeg setter maskinen på skylling. Når skyllingen er ferdig fyller jeg maskinen opp med annen 60 graders vask, også bare vasker jeg det på vanlig måte. Jeg tørketromler tøybleiene også slik at de blir helt klare i løpet av en kveld. Stapping av bleiene (putte innlegg i lommene) er en fin aktivitet mens jeg ser på tv. Så er bleiene klare til neste dag. 


Ferdig stappede tøybleier og rispapir på rull

Jeg har blitt litt bitt av basillen etter at jeg kjøpte de første tøybleiene. Nå må jeg motstå fristelsen til å kjøpe flere, ellers sparer vi ikke så mye penger på dette likevel... Men det er vanskelig for det er så mange fine mønstre og farger å velge mellom! Mye gøyere enn de triste engangsbleiene. Fikk du lyst til å prøve på din baby?

#tøybleier #alvababy #mamma #mammablogg 

4 kommentarer

missmommy.blogg.no

09.11.2015 kl.20:54

Mine er for store men hellandussan så skjønne tøybleier ;) ha en herlig kveld!!

Hverdagslykker

09.11.2015 kl.20:56

Så morsomt! Vi har faktisk tenkt tanken, men det har blitt med det..

Veronika

11.11.2015 kl.00:02

missmommy.blogg.no: ja, ikke sant!

Veronika

11.11.2015 kl.00:03

Hverdagslykker: det er ikke for sent å prøve :)

Skriv en ny kommentar

Veronika

Veronika

26, Bergen

Matglad mamma til to. Startet en matblogg på blogspot for noen år siden, men flyttet den til blogg.no i 2015. Da bloggen flyttet ble den også nokså forandret. Holy macaroni er ikke lenger en ren matblogg, men en mammablogg med glimt fra vår hverdag, matoppskrifter, syoppskrifter og DIY-prosjekter. Jeg blir veldig glad hvis du følger meg, og enda gladere hvis du legger igjen en kommentar :) holymacaroniblogg på instagram kontakt: holymacaroniblogg(krøllalfa)gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits