Hjemmelaget babysmoothie med brokkoli, gulrot, eple og hirse

Etter å ha prøvd både hirsegrøt og havregrøt, most potet, søtpotet og gulrot fant vi ut at det eneste lillesnupp ville spise var smoothie. Vi prøvde med en type fra Ellas Kitchen, og den likte hun. Jeg har aldri sett henne gape så høyt før i hele sitt seks måneder gamle liv... Jeg lagde (nesten) all maten til storebroren fra bunnen av, og jeg har ikke tenkt å kjøpe ferdigmat til henne heller. Så da var det ikke noe annet å gjøre enn å lage smoothie da... Snuppa forlanger smoothie, så da skal hun få smoothie. Jeg synes smoothiene fra Ellas Kitchen er veldig greie altså, men så er det jo dette med jern da. Når babyer begynner å få fast føde er det veldig viktig at de får i seg nok jern gjennom maten, for det får de jo ikke gjennom morsmelken. Derfor prøver jeg å lage smoothier der minst to av ingrediensene er rike på jern. C-vitamin øker jernopptaket, så derfor har jeg også gjerne en ingrediens som er rik på det. I denne oppskriften kommer jernet fra brokkolien, hirsegrøten og gulroten. C-vitaminet kommer hovedsakelig fra brokkolien.Til ca. 5 babyporsjoner trenger du:
- 1/2 brokkoli
- 1 gulrot
- 1 eple
- 1 dl babyhirsegrøt (med eller uten morsmelk)

Del brokkolien i buketter. Skrell og del opp den tykke stilken hvis du vil bruke den også. Skrell gulroten og skjær den i skiver. Kok brokkoli og gulrøtter til de er møre. Skrell eplet og fjern kjernen. Del eplet i biter/båter og la det koke sammen med brokkoli og gulrøtter de siste 5 minuttene. Lag hirsegrøt etter denne oppskriften. Sil av vannet fra brokkolien, gulroten og eplet, men TA VARE PÅ KRAFTEN. Ha grønnsaker, frukt og hirsegrøt i blenderen og kjør det til en jevn blanding. Spe på med kokekraften til du er fornøyd med konsistensen. Så er det bare å la smoothien kjøle seg ned og servere. Her falt denne smoothien virkelig i smak. Juhuu! Endelig likte hun noe som jeg har laget. De andre porsjonene fordeles i egnede beholdere og fryses. Jeg er veldig fornøyd med smoothiebeholderene som jeg har kjøpt på denne nettbutikken. Det skal være plass til 140 g i de jeg har, men jeg har erfart at det holder å fylle de med 80-100 g smoothie slik at det ikke blir søl når jeg skal lukke posen. Perfekt porsjonsstørrelse til lillesnuppa på seks måneder.Jeg har også slike munnstykker som forhindrer søl og gjør det mye lettere for henne å drikke selv uten at det kommer for mye om gangen. Ellers klemmer jeg smoothie litt og litt på en skje som jeg mater henne med.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Veronika

Veronika

26, Bergen

Matglad mamma til to. Startet en matblogg på blogspot for noen år siden, men flyttet den til blogg.no i 2015. Da bloggen flyttet ble den også nokså forandret. Holy macaroni er ikke lenger en ren matblogg, men en mammablogg med glimt fra vår hverdag, matoppskrifter, syoppskrifter og DIY-prosjekter. Jeg blir veldig glad hvis du følger meg, og enda gladere hvis du legger igjen en kommentar :) holymacaroniblogg på instagram kontakt: holymacaroniblogg(krøllalfa)gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits