Den første grøten - babyhirsegrøt

Lillesnuppa har endelig begynt å spise litt fast føde. Jeg tror hun har gledet seg til det lenge, for hun har sett på med lange blikk når vi andre har spist noe. Da eldstemann var baby lagde jeg hirsegrøt til ham. Hirseflak er naturlig rike på jern og derfor gode i den første babygrøten. De er også glutenfrie. Med litt aprikosmos, sviskemos eller fruktjuice gikk denne grøten ned på høykant hos ham. Men lillesnuppa ville ikke ha denne typen grøt. Hun rynket på nesen og spyttet ut igjen. Etter å ha prøvd flere kvelder fant jeg ut at det var på tide å forsøke noe annet. Da ble det kald smoothie fra Ellas kitchen og det likte hun, særingen! Jeg vil helst at hun skal spise grøt fordi hun må få i seg litt jern, så i skrivende stund holder jeg på å lage smoothie til henne der jeg blander inn litt hirsegrøt. Jeg er spent på å se hvordan det går. Kanskje oppskriftene finner veien hit etterhvert. Men i første omgang legger jeg ut oppskrift på hirsegrøt. Kanskje din baby liker det.Dette trenger du til 2 små porsjoner:
- 2 ss hirseflak
- 1 dl vann
- litt morsmelk (evt. morsmelkerstatning)


Jeg pleier å finmale hirseflakene før jeg koker dem. Da maler jeg en halv pakke hirseflak om gangen også oppbevarer jeg dem i en tett boks. Du kan også bruke stavmikseren til å mose grøten med etter at den er kokt. Eller du kan la være å mose den hvis du vil lage grøt med en litt grovere konsistens. Jeg synes det er mest praktisk å finmale hirseflakene mens de er tørre. Sett kniven i food prosessoren og ha i hirseflakene. Kjør på full guffe til flakene er finmalt. 

Ta av det du skal bruke og ha resten i en tett boks til senere. Så til kokingen av grøten. Ha 2 ss hirseflak og 1 dl vann i en liten kjele. Rør mens det koker opp over middels varme. 

Skru ned varmen og la det koke i to minutter til en tykk grøt. 

La grøten avkjøle seg litt før du sper den ut med litt morsmelk eller ferdigblandet morsmelkerstatning. Tips: Ha en teskje frossen smakstilsetning (sviskemos, aprikosmos osv...) i grøten straks den er ferdig kokt. Da blir den passe varm med en gang og du kan spe med morsmelk og servere. Veldig greit når babyen er sulten og trøtt.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Veronika

Veronika

26, Bergen

Matglad mamma til to. Startet en matblogg på blogspot for noen år siden, men flyttet den til blogg.no i 2015. Da bloggen flyttet ble den også nokså forandret. Holy macaroni er ikke lenger en ren matblogg, men en mammablogg med glimt fra vår hverdag, matoppskrifter, syoppskrifter og DIY-prosjekter. Jeg blir veldig glad hvis du følger meg, og enda gladere hvis du legger igjen en kommentar :) holymacaroniblogg på instagram kontakt: holymacaroniblogg(krøllalfa)gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits