Kjøttdeig og spaghetti med luregrønnsaker

Toåringen vår liker egentlig mye forskjellig mat og er flink til å prøve nye ting, men grønnsaker som gulrot, brokkoli og blomkål er han ikke så glad i. Jeg prøver å få ham til å spise gulrot, for det har vi som oftest liggende i kjøleskapet. Og når han ikke vet at det er i maten eller når det er blandet godt sammen med de andre ingrediensene spiser han det. Derfor rasper jeg gulrot i sausen når jeg lager kjøttdeig og spaghetti eller lasagne. I tillegg til å få lurt inn en ekstra grønnsak blir sausen også litt mer mettende. Grunnen til at du ikke ser løk i sausen på bildene er at jeg laget den uten løk. Lillesnuppa for fortsatt vondt i magen når jeg spiser løk, så da unngår jeg det enn så lenge...



Til 3 porsjoner trenger du:
- 400 g kjøttdeig (gjerne mager svinekjøttdeig)
- 400 g hakkede tomater på boks (min favoritt er mutti sine)
- 1 løk, hakket
- 1 ss matolje
- 2 hvitløksfedd
- 1-2 gulrøtter avhengig av størrelse, revet
- 1 kyllingbuljongterning
- frisk oregano og basilikum
- 250 g spaghetti

Du kan bruke tørkede urter, men da anbefaler jeg at du dropper basilikum. Den har en helt annen smak når den er tørket.



Kok opp rikelig lettsaltet vann til spaghettien. Stek løk og kjøttdeig på høy varme i oljen til kjøttdeigen er gjennomstekt og løken er myk. Hell over tomatene. Fyll tomatboksen halvfull med vann og hell det over i pannen slik at du får med all tomaten. Smuldre over buljongterningen, ha i gulrot, rør om og la sausen koke opp. Trykk hvitløksfeddene flate med et skjærebrett, kniven eller noe annet. Ta av skallet og ha hvitløksfeddene i sausen. La den koke mens du har i rikelig med friske urter.







Rør av og til. Ha spaghettien i kokevannet og la den koke til den er ferdig. Les på pakken. Sil av vannet.



Hvis sausen blir veldig tykk mens du venter på spaghettien kan du spe på med kokevann fra spaghettien. Server gjerne med revet parmesan på toppen.



#middag #pasta #suntoggodt #luregrønnsaker

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Veronika

Veronika

26, Bergen

Matglad mamma til to. Startet en matblogg på blogspot for noen år siden, men flyttet den til blogg.no i 2015. Da bloggen flyttet ble den også nokså forandret. Holy macaroni er ikke lenger en ren matblogg, men en mammablogg med glimt fra vår hverdag, matoppskrifter, syoppskrifter og DIY-prosjekter. Jeg blir veldig glad hvis du følger meg, og enda gladere hvis du legger igjen en kommentar :) holymacaroniblogg på instagram kontakt: holymacaroniblogg(krøllalfa)gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits