"Skal jeg vise deg en hemmelighet?"

Av og til blir jeg skamfull av hvordan jeg tenker om barna mine...

Noen dager er jeg alene med barna til etter begges leggetid, og det er ikke alltid like lett å sjonglere to trøtte barn som legger seg omtrent samtidig. I dag var en sånn dag.

Barne-TV nærmet seg slutten, og lillesnuppa viste tegn til at hun var klar for sengen.

"Jeg må bare legge lillesøster. Bare se ferdig barne-TV du, så kommer jeg ned igjen til deg" sa jeg til toåringen.

"Okei" svarte han med blikket på TV'en.

Noen minutter senere hadde jeg fått pysjen på lillesnuppa og jeg hørte noen dunkelyder nede fra stuen.

"Mamma! Kan du komme? Jeg får ikke denne opp igjen" ropte toåringen.

Jeg fortet meg ned med lillesnuppa på armen. Det viste seg at storebror hadde veltet lydplanken og ikke klarte å vippe den tilbake igjen.

"Du vet at du ikke har lov til å røre den" sa jeg mens jeg rettet opp igjen lydplanken. "Nå må den få være i fred. Jeg skal bare rett opp og legge lillesøster, så kommer jeg ned igjen" sa jeg motvillig.

Jeg hadde egentlig ikke så veldig lyst til å la ham være alene i stuen, men alle som har barn vet hvordan det er med babyer og legging. Det gjelder å smi mens jernet er varmt. Få henne i seng før "båten går". For plutselig blir hun overtrøtt, og da er DEN fredagskvelden ødelagt...

Jeg skyndte meg opp trappen igjen og inn på vårt soverom. "Okey" tenkte jeg "bare en kjapp ammings og rett i seng". Midt i ammingen ropte storebror fra stuen.

"Mamma! Hvor er du?"

"Jeg er her oppe, lille venn. Kommer snart"

"Mamma... Mamma! MAMMA! MAAAAMMAAAA!"

"Ja, jeg kommer snart. Jeg må bare legge lillesøster først"

"Hallooo! Mamma, kan du komme? Kan du komme ned her littegranne?"

Lillesøster var nå nesten sovnet, hun måtte bare få spise ferdig. Jeg var redd for å ødelegge alt, så jeg unnlot å svare. Det kom uansett ikke til å ta mer enn et par minutter før jeg var nede i stuen igjen. Så begynte tankene å svirre:

"Shit, hva er det han gjør på der nede? Hva er det han har gjort nå?" Jeg forestilte meg at TV'en var veltet, skapdører knekt, vann utover hele badegulvet, tiss på gulvet, eller verre: i sofaen, plater som var skrudd på på komfyren og en rekke andre scenarier...

Jeg var mildt sagt spent da jeg gikk ned trappen. Etter et raskt overblikk på stuen så alt ut til å være i skjønneste orden. Storebror lå på magen i sofaen og smilte til meg.

"Beklager, vennen min" sa jeg til ham og gav ham et kyss på pannen. "Jeg måtte bare få lagt lillesøster. Hun var så trøtt. Hva var det for noe?"

"Skal jeg vise deg en hemmelighet?" smilte han lurt.

"Ja, få se da" svarte jeg, og jeg ante virkelig ikke hva jeg hadde i vente.

Da jeg fikk se hva det var måtte jeg bare le av mine egne forventninger til hvilke sprell toåringen hadde funnet på. Han hadde ikke revet ned huset, tisset på gulvet eller ødelagt noe. Det var bare dette han ville vise meg!

Også så stolt han var for at han klarte et så stilig "triks"!

2 kommentarer

Jeanette

28.08.2015 kl.20:08

Haha, han er jo bare helt nydelig 😊

Veronika

31.08.2015 kl.19:30

Jeanette: Han har noen fine gullkorn ja :)

Skriv en ny kommentar

Veronika

Veronika

26, Bergen

Matglad mamma til to. Startet en matblogg på blogspot for noen år siden, men flyttet den til blogg.no i 2015. Da bloggen flyttet ble den også nokså forandret. Holy macaroni er ikke lenger en ren matblogg, men en mammablogg med glimt fra vår hverdag, matoppskrifter, syoppskrifter og DIY-prosjekter. Jeg blir veldig glad hvis du følger meg, og enda gladere hvis du legger igjen en kommentar :) holymacaroniblogg på instagram kontakt: holymacaroniblogg(krøllalfa)gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits