Å lage mat med en toåring

Når jeg lager mat er det helt vanlig at toåringen har tatt ett tygg av hvert av nanbrødene før jeg får varmet dem i ovnen.

Jeg må regne med at det kommer en drikkeflaske flygende og lander midt i stekepannen med fresende bacon.

Hvis smøret står ubevoktet et sekund er det fullt av fingermerker, og en gutt med fettete fingre og full munn setter på sin mest uskyldige mine.

Det er ikke uvanlig at toåringen forsyner seg av matvarene før jeg har startet tilberedningen. Maisboksen er ofte halvspist før middagen er klar. Det samme gjelder osten jeg har revet til pizzaen og agurken jeg har delt opp til salaten. Fiskekakene tar han med på piknik på kjøkkengulvet når jeg ikke ser. "Jamen det er så godt!" protesterer han når jeg tar fra ham de tre fiskekakene som er igjen til middagen.

Men det er også veldig hyggelig å ha en liten hjelper på kjøkkenet. Han henter redskaper til meg i skuffen, skjærer smør og heller ingredienser i gryten. Og underveis spør han hva de ulike tingene er og vil gjerne smake.

Jeg tror at han ved å hjelpe til blir mer interessert i maten som vi lager, for det er jo mye gøyere for de små å spise noe de har vært med på å lage selv!

Én kommentar

Jeanette

05.08.2015 kl.13:45

Jeg har stor tro på at det er sånn de små får interesse for mat, hva den inneholder og hvordan forskjellige råvarer kan bli til et måltid. Bra både for appetitten, kostholdet og matgleden! Også tror jeg det kan føre til mindre kresenhet og kanskje hindre overvekt senere i livet.

Skriv en ny kommentar

Veronika

Veronika

26, Bergen

Matglad mamma til to. Startet en matblogg på blogspot for noen år siden, men flyttet den til blogg.no i 2015. Da bloggen flyttet ble den også nokså forandret. Holy macaroni er ikke lenger en ren matblogg, men en mammablogg med glimt fra vår hverdag, matoppskrifter, syoppskrifter og DIY-prosjekter. Jeg blir veldig glad hvis du følger meg, og enda gladere hvis du legger igjen en kommentar :) holymacaroniblogg på instagram kontakt: holymacaroniblogg(krøllalfa)gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits