"Hva finner man på med en syvåring da?"

Jeg hadde visst noen dager at jeg skulle passe min snart 7 år gamle niese, men kvelden før fikk jeg plutselig litt panikk. For hva finner man egentlig på med en syvåring? Jeg er jo vant med en baby og en snart 3 åring... "Tenk om hun ikke kommer til å ha det gøy her" tenkte jeg. "Tenk om hun kommer hjem og sier at hun har kjedet seg... Eller at hun sier at hun ikke har lyst til å være hos meg flere ganger". Jeg fikk rett og slett litt prestasjonsangst. Små barn "kan jeg". Jeg vet hva som funker, hva de fleste av dem liker å leke med og hvordan jeg skal håndtere dem. Men jeg oppdaget at barn som er over barnehagealder har jeg ikke peiling på. Jeg er usikker på hvor mye de klarer selv, hvordan man snakker til dem og hva de egentlig liker å leke med. "Smører du deg med solkrem selv?" "Pleier du å helle oppi glasset selv?" "Går det bra det der?" måtte jeg spørre henne.

Men det som er så greit med barn er at de stort sett er dønn ærlige "Nei, nå har vi snakket nok om det" sa hun når hun var lei av et samtaleemne, og "Dette var kjedelig, jeg vil gjøre noe annet" sa hun når hun var lei av å kaste frisbee. Det viste seg at jeg hadde stresset helt uten grunn, for det var ganske lett å merke at hun hadde det kjempekjekt. 

Og jeg tør påstå at dagen ble kjempekoselig for oss begge, med perler, tur på lekeplassen sol og is. Vi lagde perleskål av vanlige Hamaperler. Man smører en ildfast form med litt olje og dekker skålen med perler. Vi begynte på et mønster, men da vi ble lei av putlearbeidet bare drysset vi perler oppi og dyttet dem oppetter kanten. Stekte perleskålen midt i ovnen på 200 grader i 8 minutter. Voila!

Vi perlet med store perler, og hun fikk lagd seg et smykke med noen gamle treperler som jeg hadde liggende.Vi måtte jo kose oss litt også når vi først skulle ha kosedag...Jada, så kjøpte jeg meg kanskje en fornøyd syvåring med iskrem men det er vel lov å jukse litt når det er kosedag med tante...

4 kommentarer

missmommy.blogg.no

30.07.2015 kl.11:44

Ser ut som dere hadde det gøy! Fin blogg;)

Veronika

31.07.2015 kl.10:25

missmommy.blogg.no: Ja, det ble en kjekk dag :) Takk for det!

Jeanette

31.07.2015 kl.10:52

SELVFØLGELIG er det lov å "kjøpe"! Men jeg vil ikke kalle det kjøpe, bare tante-kos 😊

Veronika

31.07.2015 kl.12:14

Jeanette: Jamen da kaller vi det det ;)

Skriv en ny kommentar

Veronika

Veronika

26, Bergen

Matglad mamma til to. Startet en matblogg på blogspot for noen år siden, men flyttet den til blogg.no i 2015. Da bloggen flyttet ble den også nokså forandret. Holy macaroni er ikke lenger en ren matblogg, men en mammablogg med glimt fra vår hverdag, matoppskrifter, syoppskrifter og DIY-prosjekter. Jeg blir veldig glad hvis du følger meg, og enda gladere hvis du legger igjen en kommentar :) holymacaroniblogg på instagram kontakt: holymacaroniblogg(krøllalfa)gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits