Sov da for f***!

Som dere kanskje skjønner av overskriften går ikke dette med legging så veldig bra... Nå har vi hatt tre nye mislykkede kvelder der vi har endt opp med å bysse, amme, vugge og stryke før lillesnupp endelig har funnet roen flere timer etter "leggetid". I går sovnet hun veldig greit: pupp, smokk, dyne på, yes, hun sover! "Hurra!" tenkte jeg. "Jeg har knukket koden". Så feil kan man ta. Hun våknet etter en time, helt hysterisk og utrøstelig. Vi klarte til slutt å bysse henne i søvn igjen etter noe som føltes som en evighet med intens skriking. Til og med den gamle mannen som bor i blokken ved siden av huset vårt hørte henne. Han kom ut på terrassen og bare stod der og glodde inn i stuen på meg der jeg vagget rundt med en hylende baby i armene. Jeg ga ham et stygt blikk tilbake. Burde ikke en gammel mann være voksen nok til å skjønne at det er frekt å glo inn vinduene til naboen om kvelden?

Baby crying
Licensed from: leeser / yayimages.com


Da roen endelig hadde senket seg igjen gjorde jeg som enhver annen frustrert mamma ville gjort - jeg googlet problemet. "Baby vil ikke sove om natten" skrev jeg og trykket "enter". Okey, jeg er tydeligvis ikke den eneste som har problemer med dette. Side opp og side ned med forumer der frustrerte mødre og fedre skriver om samme problem og ber om råd. Det er visst helt normalt at babyer på 4 måneder er problematiske å legge. Jeg senket skuldrene noen hakk. Det var egentlig bare dette jeg var ute etter. Bare en bekreftelse på at jeg ikke er den eneste slik at jeg slapp å føle med fullstendig mislykket. Og det visste jeg at jeg ville finne med et enkelt google-søk.

Men det jeg også fant var en haug med artikler av typen "Slik får du barnet til å sove". Dum som jeg er klikket jeg meg selvfølgelig inn på en av disse. Du kan si jeg ble litt provosert av den enkle bruksanvisningen.

Lær å tolke når barnet er trøtt. Lettere sagt enn gjort når du har en baby som gliser fra øre til øre helt til hun snur på en tiøring og plutselig er overtrøtt. Det er ikke alle barn som gjesper eller gnir seg i øynene når de er trøtte. Kjempefint at hun er så blid altså, men det hadde vært greit å bare få et bittelite tegn på at hun er trøtt.

Lær barnet å sovne selv. Ja, hvordan gjør man det da? For det skriver de nemlig ingenting om...

Ingen vugging. Hva skal man heller gjøre da for å få babyen til å slutte å gråte? Å sovne med puppen er også fyfy, så hva gjør man da?

Ikke la barnet komme opp i foreldresengen. Alvorlig talt, når man midt på natten skal trøste en gråtende baby er det vel de færreste som bryr seg om dette. Og hva med nattammingen da? Skal det foregå på gulvet?

Så enkelt er det altså... Jeg tror vi bare gjør det på vår egen måte jeg.

2 kommentarer

Jeanette

23.07.2015 kl.23:23

Gamle, grinebiter gubbe! Pass på deg selv!

Kasper er også klin umulig å se om er trøtt... Nå reiser han seg i sengen også, så er inne annethvert minutt for å legge han ned igjen. Han gliser som bare det hver gang vi er inne hos ham og ser ikke det minste trøtt ut. Minst fem ganger tenkte jeg "Skal jeg bare ta han opp igjen?" Men så prøvde jeg litt til. Og plutselig sov han, gitt. Da var det egentlig bare tilfeldigheter som gjorde at jeg lot ham ligge. Kunne like gjerne tatt han opp og da hadde han begynt å leke og ihvertfall ikke sovnet. Nei, den sovingen er vanskelig!!

Veronika

25.07.2015 kl.00:16

Jeanette: Ja, jeg også tenker noen ganger "shit, kanskje hun ikke er trøtt" og at det er dårlig gjort å prøve å legge henne. Men så viser det seg at hun var faktisk trøtt likevel... Hvis vi tar henne opp er hun kjempeglad i 5 minutter, også er det bare grining!

Skriv en ny kommentar

Veronika

Veronika

26, Bergen

Matglad mamma til to. Startet en matblogg på blogspot for noen år siden, men flyttet den til blogg.no i 2015. Da bloggen flyttet ble den også nokså forandret. Holy macaroni er ikke lenger en ren matblogg, men en mammablogg med glimt fra vår hverdag, matoppskrifter, syoppskrifter og DIY-prosjekter. Jeg blir veldig glad hvis du følger meg, og enda gladere hvis du legger igjen en kommentar :) holymacaroniblogg på instagram kontakt: holymacaroniblogg(krøllalfa)gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits