Penger

Det er ikke så lett dette her med penger. I allefall ikke for en to-åring. Småen fikk brev fra banken for et par dager siden. Han får stadig brev når det er renteendringer og når han får penger inn på sparekontoen sin. Siden han synes det er så stas når det kommer post til ham, og sånne brev ikke er så nøye for oss pleier han å få åpne disse selv. Sist gang gikk samtalen slik:

Småen: "Hvem er det til?"

Jeg: "Det er til deg"

Småen: "Hvem er det fra?"

Jeg: "Det er fra banken"

Småen: "Skal banken komme på besøk til oss?"

Jeg: "Nei, banken er de som passer på pengene dine. De kommer ikke på besøk."

Småen: "Sånn at vi ikke mister de?"

Jeg: "Ja, sånn at vi ikke mister de."

Småen: "Hvis banken mister pengene så må de kjøpe nye penger til meg."

norwegian coins
Licensed from: viviolsen / yayimages.com

Samme dag kom Greenpeace på døren hos oss for å verve nye givere. Jeg pratet en stund med damen, og da hun var gått og jeg hadde lukket døren spurte småen: "Hvem var det?" "En som samlet inn penger til noe som heter Greenpeace" svarte jeg. Småen så bekymret på meg: "Hadde hun ikke penger hjemme?" Jeg måtte smile litt: "Nei, hun hadde kanskje ikke det." Småen spurte videre: "Måtte hun låne penger av oss?" Greenpeace fikk ikke "låne" noen penger av oss denne gangen, så dette spørsmålet valgte jeg å ikke svare på. Det er utrolig hva barn gjengir i barnehagen. Jeg ser for meg at det kunne blitt noe sånt som "Damen hadde ikke penger hjemme. Hun ville låne av oss, men mamma sa at hun får ikke lov". Altså: best å ikke svare...

Jeg tror ikke han har skjønt helt hva penger er og hva de kan brukes til, men han har skjønt at det er noe som det er viktig å ha, og ikke miste. 

9 kommentarer

Camilla

27.06.2015 kl.20:46

Er ikke alltid lett nei:)

Madeleine Alex

27.06.2015 kl.20:51

ååå ahah det er det søteste jeg lest!!

Helene

27.06.2015 kl.21:41

Hehe fantastisk:-)

Her sa minstemann "pappa, kan du ikke bare dra på jobb og hente fler penger når det er tomt da?". Godt de lærer med årene;-)

Jeanette

27.06.2015 kl.22:08

Haha, skjønningen! Gleder meg til gullkorn live neste helg 😁

Veronika

27.06.2015 kl.23:38

Camilla: :)

Veronika

27.06.2015 kl.23:39

Madeleine Alex: Hehe, takk :) Det er en herlig alder!

Veronika

27.06.2015 kl.23:39

Helene: Hihi, den var fin :D

Veronika

27.06.2015 kl.23:40

Jeanette: Kan nesten ikke vente! :)

Veronika

27.06.2015 kl.23:57

Hmmm... En del av innlegget hadde på mystisk vis skjult seg når jeg publiserte det. Det lå i arkivet når jeg sjekket der. Veldig merkelig. Nå er det i allefall kommet med. Det er et lite avsnitt om Greenpeace også ;)

Skriv en ny kommentar

Veronika

Veronika

26, Bergen

Matglad mamma til to. Startet en matblogg på blogspot for noen år siden, men flyttet den til blogg.no i 2015. Da bloggen flyttet ble den også nokså forandret. Holy macaroni er ikke lenger en ren matblogg, men en mammablogg med glimt fra vår hverdag, matoppskrifter, syoppskrifter og DIY-prosjekter. Jeg blir veldig glad hvis du følger meg, og enda gladere hvis du legger igjen en kommentar :) holymacaroniblogg på instagram kontakt: holymacaroniblogg(krøllalfa)gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits