Hektisk? Nja, jo, litt kanskje...

Å gjøre seg klar til å gå ut døren om morgenen tar plutselig fryktelig lang tid når man har to små på slep. Jeg lærer visst aldri dette, så det ender alltid med at barna blir stelt, har rene bleier, rene klær og nyvaskede ansikter mens jeg slenger på meg klærne fra dagen før med gulp på skulderen og løper ut døren med tenner som sårt hadde trengt en tannpuss, ugredd hår og søvnen fortsatt i øyekrokene. Slik er er typisk morgen når jeg skal gjøre klar meg selv pluss to småbarn:

06:53 Lillesnupp (3 mnd) våkner og er sulten. Samboeren min har allerede gått på jobb.

06:54 Jeg ammer lillesnuppa i halvsøvne.

07:10 Lillesnupp legges tilbake i sengen for å sove videre. Hun sovner med en gang. Jeg legger meg til å sove.

07:23 Jeg var visst ikke så trøtt lenger... Sjekker facebook og instagram på mobilen.

07:31 Merker at øyelokkene er litt tunge. Legger meg til å sove likevel.

07:39 Jeg sovner.

07:45 Storebror (2,5 år) kommer inn på soverommet "Er du våken mamma? Skal du stå opp nå? Skal vi spise frokost? Jeg vil ha rundstykker og egg, jeg er sulten. Ikke spise yoghurt."

07:46 Jeg: "Ja, jeg er våken. Kom så går vi på badet og bytter bleie. Lillesøster kan sove litt til."

07:47 Vi bytter bleie, vasker ansiktet og hender, tar på rene klær på storebror og han samler diverse ting fra rommet sitt som han skal ha med ned på kjøkkenet mens jeg slenger på meg klærne fra i går.

08:11 Vi spiser yoghurt mens jeg koker egg og venter på at skivene fra frysen skal tine. Lillesnupp sover fortsatt.

08:30 Vi krangler om at smokken og "kosen" skal legges vekk eller ikke før vi skal spise skive. Jeg gir til slutt opp og går med på at smokken og kosen kan få ligge på bordet til vi er ferdig med frokosten. 

08:33 Jeg spiser skive med egg mens storebror skreller sitt eget egg.

08:40 Jeg spiser min andre skive med egg, storebror skreller fortsatt.

08:42 Egget er ferdig skrelt. Storebror begynner å spise. Jeg rydder litt på kjøkkenet og løper litt til og fra mens jeg gjør klar vogn og ting vi må ha med oss til barnehagen. Kan jo ikke gå i fra så lenge, da er jeg redd han skal sette maten i halsen. (De evige mamma-bekymringene... Jeg kunne sikkert ha skrevet et langt innlegg om det)

09:05 Storebror er ferdig å spise etter å ha fått i seg en halv skive og alt det hvite i egget. Resten ligger smurt utover bordet og hendene hans. Jeg vasker av ham og bordet. Vi går opp for å pusse tenner.

09:06 Mens jeg tar tannkrem på tannbørsten hans stikker storebror av. Han syntes det er på tide at lillesøster står opp, så han har løpt inn på vårt soverom. 

09:07 Storebror vekker lillesøster ved å dra av henne dynen og rope "Wæææ! Du må våkne nå lillesøster" Etterpå stryker han henne på kinnet.

09:08 Lillesøster blir skremt av den brutale vekkingen og begynner å grine. Blir heldigvis fornøyd igjen når hun får komme opp. 

09:09 Jeg bytter bleie på lillesøster og kler på henne. Storebror har stukket av igjen. Jeg roper for å høre hva han gjør på, og kan slappe av når jeg skjønner at han er i stuen og parkerer bilene sine i serviettholderen.

09:16 Jeg tar med meg lillesøster ned. Klar for å gjøre et nytt forsøk med tannpussen til storebror. Det lukter... Storebror må ha ny bleie.

09:17 Venter på at storebror skal bli ferdig å stille opp bilene slik at vi kan bytte bleie.

09:18 Vi går for å bytte bleie. Nei, vent... Han må ha med seg en bil opp. Storebror klarer ikke å bestemme seg for hvilken bil han vil ha. Han må tenke litt. 

09:19 Han bestemmer seg for å ta med "sykebilen" (egentlig en politibil). Vi går for å bytte bleie. Storebror vil ha med en bil til. Jeg sier bestemt at det holder med en. Han blir litt fornærmet, men blir motvillig med opp for å bytte bleie.

09:23 Vi har byttet bleie og pusset tenner. Jeg plukker opp lillesøster for å gi henne mat.

09:30 Storebror finner de skitne sokkene sine fra i går og går på vaskerommet for å legge dem i vaskemaskinen. "Jeg bare kaster de inn i maskinen" sier han fornøyd. Jeg synes han bruker veldig lang tid og spør hva han gjør på. "De er skitne. Vi må vaske de" roper han. 

09:32 Jeg går for å se hva han holder på med. Lillesnupp henger fortsatt i puppen. Jeg oppdager at han har dradd ned de rene klærne fra tørkestativet og sortert dem i vaskemaskinen og skittentøyskurvene. "Disse klærne er rene. Jeg har allerede vasket de" sier jeg. Jeg rasker med meg de rene klærne jeg kan finne og går inn igjen i stuen. Storebror har funnet noen skitne kluter han kan legge i skittentøyskurven. Jeg noterer meg at jeg må huske å sortere de rett senere.

09:35 Lillesøster gulper utover genseren min. Jeg gidder ikke skifte. Tørker av det verste. Skal jo ha jakke utenpå. 

09:37 Akkurat idet jeg legger lillesøster i vognen hører jeg en velkjent lyd. Lillesøster må ha ny bleie. 

09:38 Jeg skifter på lillesøster i full fart. 

09:40 Nytt forsøk: jeg legger lillesøster i vognen. Tar på lue og dyne. Legger smokken klar ved siden av henne. Jeg kler på meg de første skoene og den første jakken jeg finner. Matcher det? Neida, men vi har dårlig tid. Jeg kler på storebror. Heldigvis går det knirkefritt i dag, bare han får ha solbriller på. Da er han fornøyd. Han har støvler på selv om det er strålende sol. Joggeskoene har vi glemt i barnehagen.

09:44 Vi går ut døren og rasker med oss posene med bleier som jeg har hengt utenfor døren. Vi kaster posene i bosspannet på veien.

09:54 Vi er kommet til bybanestoppet. Rekker akkurat ikke bybanen, men det kommer heldigvis en ny om 5 minutter. Vi prater om folk og biler vi ser mens vi venter.

09:59 Vi går på bybanen, jeg sjekker klokken. Jeg kan konstantere at vi nok en gang kommer altfor sent til barnehagen. Jeg krysser fingrene for at de ikke har gått på tur.

10:05 Vi går av bybanen og jeg småjogger til barnehagen med lillesøster i vognen og storebror på søskenbrettet.

10:15 Ankommer barnehagen. Heldigvis er de ikke på tur! "God morgen!" sier jeg litt småflau og dikter opp en unnskyldning til hvorfor vi er så sene... De fleste er allerede brukt opp, så det begynner å bli vanskelig å komme på noen gode. 

Puh! Heldigvis er det omtrent bare en dag i uken jeg må levere i barnehagen... 

2 kommentarer

Jeanette

26.06.2015 kl.19:52

Hahaha, koselig innlegg og bra skrevet :) Ser for meg Ludviken!

Veronika

26.06.2015 kl.20:24

Jeanette: Hihi, takk :)

Skriv en ny kommentar

Veronika

Veronika

26, Bergen

Matglad mamma til to. Startet en matblogg på blogspot for noen år siden, men flyttet den til blogg.no i 2015. Da bloggen flyttet ble den også nokså forandret. Holy macaroni er ikke lenger en ren matblogg, men en mammablogg med glimt fra vår hverdag, matoppskrifter, syoppskrifter og DIY-prosjekter. Jeg blir veldig glad hvis du følger meg, og enda gladere hvis du legger igjen en kommentar :) holymacaroniblogg på instagram kontakt: holymacaroniblogg(krøllalfa)gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits