Barnevognmafiaen

Barselgrupper synes over alt nå som solen titter frem. Ute på tur, på kjøpesentre, på kafeer og på babykino. Som en barnevognmafia pløyer barselgruppene seg gjennom folkemengden med vognene foran seg, stolte av de små vidundrene de triller på.

Jeg hadde besøk av noen fra min barselgruppe i går. Vi spiste en langsom lunsj og koste oss mens de små pludret på gulvet.

Det er så gøy å se babyene ved siden av hverandre på gulvet, på samme alder og utviklingsnivå, men likevel så ulike i utseende og personlighet.

Når barselgruppen skulle komme på besøk var det en fin anledning til å få ryddet huset litt, så da tok jeg noen bilder i samme slengen. Slik kan det se ut hjemme hos oss etter at jeg har gjort en liten innsats.Men vanligvis ser det mer sånn ut.

Det er utrolig kjekt å ha en barselgruppe å være med i. I hvertfall hvis man ikke har så mange venner som har fått barn enda.  

7 gode grunner til å være med i en barselgruppe:

1. Komme seg ut av huset

Jeg vet ikke med dere, men når jeg kun har sett innsiden av husets 4 vegger i en uke begynner jeg å klore ned tapeten, snakke høyt med meg selv, tven og radioen og å synge om alt jeg gjør. Type: "Tralala, vi bysser og vi bysser. Sove nå. Skal vi gå på kjøkkenet? Lalalalala..." For ditt eget og barnets beste er det lurt at du kommer deg ut av huset litt.

2. Den eneste settingen ingen ser rart på deg når du snakker om gulp, bæsj og andre kroppsvæsker

Konsistens, farge, lukt, you name it. I en barselgruppe kan du beskrive barnets kroppsvæsker i detalj uten at noen synes at det er noe rart med det.

3. Medfølelse fra andre som vet akkurat hvordan du har det

Noen ganger er det deilig å høre at du ikke er den eneste i hele verden som er våken 4 ganger i løpet av natten for å fôre barnet ditt, og kanskje noen i gruppen til og med har det verre en deg!

4. Man er på samme sted i livet, så man har masse å snakke om

I en barselgruppe går man aldri tom for samtaleemner. Utvikling, søskenkjærlighet, fødsel, forhold, kosthold, trening, anbefalt babyutstyr, babyleker, bilsikring, barnesikring, sykdommer, barnehageplass.... Listen er uendelig.

5. Få bekreftelse på at andre mødre sliter med det samme som deg

Når man leser om andres perfekte liv på Facebook kan det virke som at alle får det til unntatt deg. I min barselgruppe er det ingen som pynter på sannheten. Vi forteller hverandre fritt om hvordan vi noen ganger drømmer om å stikke av og ta inn på hotell, og om de deilige dagene når alt går på skinner.

6. Man kan sitte på kafe i mange timer

 Det er ingen som skal rekke noe før eventuelle eldre søsken skal hentes i barnehage eller på skolen, så man kan sitte på kafe og prate i mange timer. Alle er jo i permisjon.

7. De andre har også puppen fremme

Når du sitter der på kafeen som en melkeku med puppen fremme og gulp på skulderen føler du deg hakket bedre når de andre gjør akkurat det samme.

Det finnes sikkert mange flere gode grunner til å være med i en barselgruppe. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du kommer på noen.

#mamma #mammablogg #barselgruppe

2 kommentarer

Jeanette

23.06.2015 kl.14:52

Du får se at barnet ditt faktisk er helt normalt ;) Mødre (og ikke minst bestemødre!) har vel en tendens til å tro at sitt barn ligger langt fremme i utviklingen og er det smarteste, mest geniale barnet av dem alle :-P

Tror jeg da, ble ikke noe barselgruppe på meg vet du :-P

Veronika

23.06.2015 kl.20:44

Ja, det kan jo gjelde både hvis man tror at barnet ligger foran eller etter i utviklingen ;)

Veldig synd at det ikke ble barselgruppe på deg. Får håpe det blir noe av neste gang :)

Skriv en ny kommentar

Veronika

Veronika

26, Bergen

Matglad mamma til to. Startet en matblogg på blogspot for noen år siden, men flyttet den til blogg.no i 2015. Da bloggen flyttet ble den også nokså forandret. Holy macaroni er ikke lenger en ren matblogg, men en mammablogg med glimt fra vår hverdag, matoppskrifter, syoppskrifter og DIY-prosjekter. Jeg blir veldig glad hvis du følger meg, og enda gladere hvis du legger igjen en kommentar :) holymacaroniblogg på instagram kontakt: holymacaroniblogg(krøllalfa)gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits