Hyttekos!

Endelig litt sol! Nå venter vi bare på at varmen også skal komme. Solen i helgen nøt vi til det fulle på hytten på Austevoll. Det er mange gode grunner til at livet er herlig på hytten: Bestefar som står opp tidlig med storebror, grilling, storebror koser seg i mange timer med å hjelpe bestefar å jobbe ute, masse god mat, obligatorisk tur til en rusten, gammel gravemaskin, barna sover godt av den friske sjøluften, spille spill om kvelden når barna er lagt, bli vekket til frokost som står klar på bordet med nystekte rundstykker, egg og masse deilig pålegg, og mye mye mer.

Søndag morgen kom vi altfor sent til frokost på grunn av en liten luring. Storebror (2 år) ble sendt inn for å vekke oss og si at det var frokost. Istedenfor å si at det var frokost spurte han meg om det var mine sokker som lå på gulvet, la dem opp på sengekanten til meg og gikk ut igjen. Jeg var fortsatt ganske trøtt, så jeg tenkte ikke noe mer over det og sov videre. En stund senere syntes jeg det var på tide å stå opp, så jeg kledde på meg og gikk inn i stuen. Der stod restene etter frokosten fortsatt på bordet mens storebror, bestemor og bestefar var midt i en lek. "Har dere spist frokost?" spurte jeg. "Vi har ikke fått beskjed". "Ja, Ludvik har vært inne og sagt det til dere. Dere skulle jo sove litt til" svarte bestemor. "Han har ikke sagt at det var frokost." sa jeg. "Han var inne hos oss, og snakket om noen sokker, men ingenting om frokost". Bestemor og bestefar begynte å le "Han kom ut igjen og sa at dere var så trøtte og måtte sove litt til, så da lot vi dere sove". Den luringen! Men jeg må innrømme at det var litt deilig å sove ut. Kanskje storebror syntes at vi trengte det. 

Bestefar har alltid noen prosjekter på gang på hytten og denne helgen var intet unntak. Denne gangen var prosjektene å lage sengehest til storebror sin seng, lage trapp ned fra terrassen og litt støping. Storebror fikk på seg snekkerbeltet og tasset rundt i bestefars fotspor mens han spurte: "Gjør på du?", "Ka det e for noe?" og "Ka e det skjer no?"

Tøffingen med snekkerbelte og trillebår sånn som bestefar.

Han var stolt som en hane da han fikk lov til å hjelpe bestefar med den store boremaskinen, og fortet seg å hente forskjellig verktøy til bestefar når han ba om det. Det er jammen godt at han får henge i snekkerbeltet til bestefaren for verken meg eller mannen er særlig handy... For å være helt ærlig er det nok jeg som er mest handy av oss to, og for de som kjenner meg er det da ganske lett å tenke seg til hvor stor handy-faktoren er her i huset. 

Storebror lærte også noe nytt denne helgen: at bestemor og bestefar har andre navn. Utrolig fascinerende. Men dette med alder er ikke så lett å skjønne enda, bestefar og bestemor er i følge ham 4 år. Og 4 år er jo veldig mye. I hvertfall for en som bare er 2.

#sommer #mamma #mammablogg #herligebarn #hytteliv

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Veronika

Veronika

26, Bergen

Matglad mamma til to. Startet en matblogg på blogspot for noen år siden, men flyttet den til blogg.no i 2015. Da bloggen flyttet ble den også nokså forandret. Holy macaroni er ikke lenger en ren matblogg, men en mammablogg med glimt fra vår hverdag, matoppskrifter, syoppskrifter og DIY-prosjekter. Jeg blir veldig glad hvis du følger meg, og enda gladere hvis du legger igjen en kommentar :) holymacaroniblogg på instagram kontakt: holymacaroniblogg(krøllalfa)gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits