Navnefest - hva er det egentlig?

Vi har valgt navnefest for å feire barna våre noen måneder etter at de var født. Vi har fått noen kommentarer av typen "Men stakkars barn, han/hun må jo døpes" av de eldste i slekten, men for meg er det helt unaturlig å døpe barna mine siden jeg ikke er kristen. Jeg ønsker heller ikke å velge hva barna mine skal tro på, det får de finne ut av selv når de blir store nok til å forstå. 

Invitasjonene til navnefesten til lillesnupp


Det er mange som lurer på hva navnefest er for noe når jeg forteller at vi har valgt det istedenfor dåp. Navnefest er en ikke-religiøs feiring av barnet som er født og av at han eller hun har fått et navn.

Seremoniene holdes av Human-Etisk forbund, men barnet blir ikke innmeldt der eller i noe annet tros- og livssynssamfunn. I Bergen holdes seremoniene i Grieghallen eller i Fana kulturhus. Det varer ca 1-1,5 time og inneholder musikalske innslag, taler og utdeling av navnetavler til navnebarna. Også er det selvfølgelig mulighet til å ta bilder under utdelingen. Navnetavlen er som et diplom der det står barnets navn, foreldrenes navn og datoen for navnefesten.

Etter seremonien inviterte vi alle gjestene på middag og kaker, så resten av dagen er egentlig ganske lik som etter en dåp. Her er noen bilder fra lillesnupp sin navnefest som vi feiret i begynnelsen av denne måneden.

 

En veldig koselig dag med den nærmeste familien!

 

2 kommentarer

Tina Hansen

01.07.2015 kl.14:07

Hei Veronika!

Jeg skulle gjerne ha sendt deg en mail. Har du en mailadresse jeg kan kontakte deg på?

/Tina

Veronika

01.07.2015 kl.21:10

Tina Hansen: Du kan kontakte meg på veronika.bergesen@gmail.com :)

Skriv en ny kommentar

Veronika

Veronika

26, Bergen

Matglad mamma til to. Startet en matblogg på blogspot for noen år siden, men flyttet den til blogg.no i 2015. Da bloggen flyttet ble den også nokså forandret. Holy macaroni er ikke lenger en ren matblogg, men en mammablogg med glimt fra vår hverdag, matoppskrifter, syoppskrifter og DIY-prosjekter. Jeg blir veldig glad hvis du følger meg, og enda gladere hvis du legger igjen en kommentar :) holymacaroniblogg på instagram kontakt: holymacaroniblogg(krøllalfa)gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits