Laks med mango og chilisaus

Mandag og torsdag er faste fiskedager hos oss. Før rullerte vi mellom fiskegrateng, plukkfisk og laks med pasta som fiskemiddager. Det ble kjedelig i lengden, og fiskemiddagene var det ingen som så fram til, bortsett fra toåringen - han elsker plukkfisk. Nå har jeg etterhvert klart å samle et knippe oppskrifter slik at det blir god variasjon i fiskemiddagene, og jeg ser iallefall frem til fiskemiddagene like mye som til alle andre middager. Her er en oppskrift på en laksemiddag som er rask og enkel å lage. Også smaker den godt selvfølgelig!

Til 3 porsjoner trenger du:

- 4 laksefileter á 125 g uten skinn

- 3 dl lett crème fraîche

- 1 rød chili

- salt og pepper

- 3 ss mangochutney

- pasta til tre porsjoner

- 1 ss smør til steking

Kok opp vann til pastaen og kok pasta etter anvisning på pakken. Stek laksefiletene slik at de blir gyldne på begge sider. Laksen skal ikke bli gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. Bland sammen crème fraîche, mangochutney og hakket chili. Hell det over laksen og kok i 5 minutter. Server med pastaen.

Denne lakseretten passer også fint med ris eller potetbåter istedenfor pasta. Hvis du vil løfte middagen enda noen hakk kan du servere en god salat ved siden av.

#laks #middag #fisk

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Veronika

Veronika

26, Bergen

Matglad mamma til to. Startet en matblogg på blogspot for noen år siden, men flyttet den til blogg.no i 2015. Da bloggen flyttet ble den også nokså forandret. Holy macaroni er ikke lenger en ren matblogg, men en mammablogg med glimt fra vår hverdag, matoppskrifter, syoppskrifter og DIY-prosjekter. Jeg blir veldig glad hvis du følger meg, og enda gladere hvis du legger igjen en kommentar :) holymacaroniblogg på instagram kontakt: holymacaroniblogg(krøllalfa)gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits